Pótáék lemaradtak a nagydöntőről

2017.11.06.

A Póta Georginát is a soraiban tudó Team Rossi nem jutott be a T2 Asia-Pacific elnevezésű meghívásos versenysorozat decemberi nagydöntőjébe.

Az utolsó, hatodik körben a Team Rossi először a Team JJ-vel csapott össze, és alulmaradt 16:13-ra. Póta Georgina 3:2-re elveszítette a párharcát Matilda Ekholmmal szemben, akit az előző héten a világkupán legyőzött.

„Az elején nagyon jól játszott, míg én sok könnyű hibát követtem el – értékelt a svéd játékos. – Aztán teljesen megváltozott a játék képe, amikor ő kezdett el rontani. A Kill Zone szettben kicsit passzív volt, én viszont nagyon meg akartam nyerni.”

A folytatás még rosszabbul alakult Rosskopfék számára, hiszen 19:13-ra kikaptak a Team Maze-től – Póta 4:1-es vereséget szenvedett a dél-koreai Jang He Untól –, de még így is maradt esélyük kiharcolni a decemberi nagydöntős szereplés jogát.

Ehhez legalább ötszettes különbséggel le kellett volna győzniük a Team Perssont. Ez nem sikerült, 16:15-re kikapott a német kapitány csapata, amelyben csak Paul Drinkhall nyerte meg a maga meccsét (5:0-ra Mattias Karlsson ellen), a többiek kikaptak, Póta Georgina 3:2-re Suthasini Sawettabuttól.

„A tegnapi vereségem után ma mindenképp győzni akartam, főleg azért, mert az anyukám is a nézőtéren volt. Köszi, anyu, hogy eljöttél megnézni” – mondta a thaiföldi lány.

A négy csapat közül a Team Maze és a Team Persson végzett az első két helyen, ők játsszák tehát majd a döntőt. Érdekesség, hogy Perssonék zártak a legrosszabb szettkülönbséggel (–7), de a szabályok szerint nem ez döntött, hanem a megnyert szettek száma, ebben pedig a másodikak lettek.

„A szezon során sosem álltunk az első két hely valamelyikén, de így is volt esélyünk az utolsó pillanatig. Nem éltünk a lehetőségeinkkel, ezért valószínűleg nem is érdemelnénk meg a továbbjutást” – nyilatkozta önkritikusan Jörg Rosskopf.

Férfi egyesben Dimitrij Ovtcharov, Csuang Csi-jüan, Timo Boll és Vlagyimir Szamszonov, a nőknél Liu Fej, Si Hszün-jao, Feng Tian-vej és Szőcs Bernadett készülhet a nagydöntőre. Póta Georgina a nyolcadik lett a nők 12-es mezőnyében, a 18 mérkőzésen 37:48-as szettaránnyal zárva.

A DECEMBERI NAGYDÖNTŐ MENETRENDJE
December 7., csütörtök
Férfi és női egyes playoff

December 8., péntek
Csapatdöntő
Női döntő

December 9., szombat
Csapatdöntő
Férfi döntő

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram