Pótáék kupagyőzelemmel kezdték az évet

2016.01.12.

Póta Georgina főszerepet játszott abban, hogy klubja, a ttc berlin eastside sorozatban harmadszor is megnyerte a női asztaliteniszezők Német Kupáját.

Hannoverben rendezték meg a női Német Kupa négyes döntőjét, mintegy 500 néző előtt. A ttc berlin eastside a Kolbermoorral találkozott az elődöntőben, és az első két mérkőzés után 2:0-s hátrányban volt.

Póta Georgina a berliniek harmadik játékosaként lépett asztalhoz, győzelmi kényszer alatt. Az első két játszma megnyerése után a következő kettőt elveszítette Wenling Tan-Monfardini ellen. A döntő szettben 9:8-ra vezetett a kínai születésű olasz, ám Gina fordítani tudott, ezután pedig két csapattársa, Petrissa Solja és Shan Xiaona megnyerte a második találkozóját.

„Amikor Gina az ötödik szettben 9:8-as hátrányban volt, gondolatban már a buszon voltunk hazafelé” – nyilatkozta a kiélezett elődöntő után Alexander Teichmann, a fővárosi klub elnöke.

A döntőben már nem bízták a véletlenre a dolgot a berliniek, 3:0-ra nyertek a TUSEM Essen ellen, Póta 3:1-re győzte le Nadine Bollmeiert.

A január 20-án kezdődő budapesti World Tour-versenyen Póta, Solja és Shan Xiaona már ellenfélként találkozhat.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram