PÓTA GEORGINA HÁTRÁNYBÓL VISSZAKAPASZKODVA JUTOTT TÚL AZ ELSŐ FORDULÓN

2024.03.29.

A WTT-sorozat otoceci állomásán, a főtábla első fordulójában Póta Georgina 2:1-es hátrányból fordítva győzött Puerto Ricó-i ellenfelével szemben, Szudi Ádám viszont három játszmában kikapott a jóval előrébb rangsorolt szingapúri vetélytársától.

Nem ismer „kegyelmet” a WTT-sorozat: Európa-szerte éppen csak, hogy befejeződtek vasárnap az országos bajnokságok máris két helyszínen kínál lehetőséget a pontgyűjtésre. A közvetlen világelithez tartozóknak a dél-koreai Incshonban van jelenésük, a champions besorolású versenyre – amely az erősségét tekintve közvetlenül a Grand Smash után következik – ezúttal is bomba erős mezőny jött össze, a többiek pedig a szlovéniai Otocecben, feeder-szintű tornán bizonyíthatnak. Tekintve, hogy közeledik az olimpiai kvalifikációs időszak vége, nagy a taktikázás: a világranglistán elfoglalt helyektől függően akad, aki már nem kockáztat és kerüli az ilyen eseményeket, másoknak viszont csak úgy alakulhat kedvezően a matek, ha mindenhol asztalhoz állnak.

Természetesen igaz ez a mieinkre is, ami az otoceci magyar küldöttség összetételén is meglátszik. Az olimpiai kvótára hajtó Ecseki Nándor, Madarász Dóra páros például úgy döntött kihagyja a szlovéniai versenyt, sőt az egyelőre jó pozícióban lévő Madarász egyesben sem nevezett. Ezzel szemben Póta Georginának (világranglista-75.) a következő időszakban nincsenek megvédendő pontjai, így aztán nem meglepő, hogy 39 éves klasszisunk asztalhoz állt Szlovéniában, elvégre ezen a tornán ő csak nyerhet.

Pláne, hogy sikerrel vette a Puerto Ricó-i Melanie Díaz (145.) elleni első fordulót. A budaörsiek kétszeres Európa-bajnoka az elmúlt hétvégi országos bajnokságot sérülés miatt kihagyta, s még most sem százszázalékos, így aztán duplán értékes, hogy 2:1-es hátrányból is képes volt fordítani. A következő forduló sem tűnik egyszerűnek, a 28 éves balkezes tajvani Huang Jü-csiao ellen ugyancsak szükség lesz a jó teljesítményre.

A másik főtáblásunknak, a Győrben egyesben és párosban is országos bajnoki címet szerző Szudi Ádámnak (218.) viszont nem sikerült túljutnia az első fordulón, igaz a 21 éves szingapúri Pang Yew En (102.) ellen nem is ő számított esélyesnek, s az eredmény ezúttal igazolta a papírformát.

WTT-SOROZAT, FEEDER, OTOCEC

Férfiak. Egyes. A 32 közé jutásért:

Pang (szingapúri)–Szudi Ádám 3:0 (10, 6, 0)

Nők. Egyes. A 32 közé jutásért:

Póta Georgina–M. Díaz (Puerto Ricó-i) 3:2 (7, –8, –9, 9, 5)

Forrás: Nemzeti Sport
Kép: WTT

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram