Póta visszalépett, Majoros japánt vert

2019.10.08.

Póta Georgina betegség miatt visszalépett a németországi World Tour-versenytől, amelynek első napján Majoros Bence és Ecseki Nándor is elkönyvelhetett egy szép győzelmet.

Szudi Ádám kaphatott volna Jen Annál könnyebb ellenfelet is a férfi egyes selejtező első fordulójában. A 26 éves kínait jelenleg csak a 347. helyen jegyzik a világranglistán, de volt ő hetedik is, és személyében tisztelhetjük a 2013-as stockholmi, valamint a 2017-es budapesti World Tour-verseny férfi egyéni győztesét. Tudhattuk, hogy a mostani pozíciója nem reális, ezt Szudi ellen egy sima 4:0-s győzelemmel nyomatékosította.

Ecseki Nándor a belga Thibaut Darcis ellen 3:0-s szettelőny után fokozatosan omlott össze, ám még mielőtt végleg elment volna a hajó, feltámadott poraiból. A döntő szettben 8:3-as hátrányból jött vissza, majd meccslabdát is hárítva 13:11-gyel behúzta a meccset!

Este az ukrán-kínai Kou Lei (54.) ellen is fordításra lett volna szüksége, mivel gyorsan kétszettes hátrányba került. Meg is kezdte a hadműveletet, az egyenlítésig eljutott, sőt az ötödik játszmában két labdára volt a szettelőnytől. Ekkor azonban Kou bírta jobban a kulcsfontosságú pontokat, majd a következő játszma is az övé lett.

Majoros Bence csak a selejtező 2. körében kapcsolódott be a küzdelmekbe, és rögtön egy japán játékos megverésével kezdett (4:1). Ez – ismerve a távol-keleti ország világverő tinédzsereit – akkor is megsüvegelendő teljesítmény, ha Sinozuka Hiroto még csak 15 esztendős.

Majoros tehát szerdán is asztalhoz lép egyesben, ezt viszont csak Bálint Bernadett mondhatja el rajta kívül a mieink közül.

Két női játékosunk is alaposan belehúzott a sorsolásnál. Pergel Szandra a 2019 óta osztrák színekben versenyző Hamamoto Yuival került össze. A japán születésű játékos 2017 februárjában még a 16. volt a világranglistán (jelenleg a 134.), és hogy nem véletlenül, azt sajnos most is lehetett látni, 4:1 lett oda.

Bálint Bernadettnek a kanadai Zhang Mo (25.) jutott, a selejtező második kiemeltje, aki azonban nem állt ki, így Bálint játék nélkül van ott a kvalifikáció 3. fordulójában.

Nem Zhang Mo volt sajnos az egyetlen visszalépő játékos, közéjük tartozik Póta Georgina is, aki betegség miatt el sem utazott Brémába. Ez azt is jelenti egyben, hogy a Pergellel alkotott párosuk sem áll rajthoz.

2019 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, GERMAN OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Szudi Ádám–Jen An (kínai) 0:4 (–7, –5, –5, –6)
Ecseki Nándor–Darcis (belga) 4:3 (8, 7, 5, –8, –7, –6, 11)
2. FORDULÓ
Majoros Bence–Sinozuka (japán) 4:1 (9, 7, –3, 8, 3)
Ecseki–Kou (ukrán) 2:4 (–6, –4, 9, 8, –9, –6)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Pergel Szandra–Hamamoto (osztrák) 1:4 (–4, –2, 8, –10, –9)
Bálint Bernadett–Zhang (kanadai) 4:0 – játék nélkül

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram