Póta tizenhatig jutott Philadelphiában

2016.10.08.

Póta Georgina könnyedén vette a csoportkört a Philadelphiában zajló Világ Kupa-versenyen, a negyeddöntőbe jutásért azonban vereséget szenvedett az osztrák Jia Liutól.

„Az utazás rendben volt, a rendezés is alakul, a terem folyamatosan készül” – kaptuk a rövid helyzetjelentés Philadelphiából az esti órákban Téglás Pétertől, aki azt is elárulta, a női asztalitenisz Világ Kupa-verseny helyszínén furcsa mód überrel szállítják a játékosokat és edzőiket a hotel és a viadalnak otthont adó csarnok között.

Póta Georgináért pénteken már kora reggel jöhetett az autó, hiszen első csoportmeccsét az ausztrál Zhenhua Dederko már ottani idő szerint 10 órakor játszotta. Sokáig azért nem kellett az asztalnál állnia, hiszen könnyedén nyert 4-0-ra.

Ezután az egyiptomi Dina Meshreffel mérkőzött, aki bár megnyerte az első szettet, mégsem tudta megszorongatni Ginát: a magyar lány 4-1-re nyert, s ezzel csoportelsőként biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

A nyolc közé jutásért a világranglista 21. helyén álló osztrák Jia Liu ellen ragadott ütőt. A két játékos eddig háromszor találkozott egymással, és mindannyiszor a kínai születésű asztaliteniszező hagyta el győztesen az asztalt. Legutóbb a 2014-es csapat Európa-bajnokságon mérkőztek meg egymással, akkor Liu 3-1-re nyert.

Nos, kettejük összecsapása rendkívül szoros csatát hozott, még ha a végeredmény nem is erről árulkodik. Az osztrák-kínai az első szettet 11-9-re hozta, a második azonban Gináé lett 11-8-ra. Innen azonban a végjáték mindinkább Liunak kedvezett, hiszen 11-9-re, 11-8-re, majd ismét 11-9-re nyerte a következő három játszmát, a mérkőzést pedig 4-1-re.

Mindez azt jelenti, hogy úgy, ahogy tavaly, Pótának most is a tizenhat között ért véget a Világ Kupa-verseny.

NŐI VILÁG KUPA-VERSENY, PHILADELPHIA

Csoportmérkőzés

Póta Georgina–Zhenhua Dederko (ausztrál) 4-0 (11-5, 11-7, 11-6, 11-9)

Póta Georgina–Dina Meshref (egyiptomi) 4-1 (7-11, 11-9, 13-11, 11-7, 11-8)

Nyolcaddöntő:

Póta Georgina–Jia Liu (osztrák) 1-4 (9-11, 11-8, 9-11, 8-11, 9-11)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram