Póta öt meccslabdáról fordított

2024.04.15.

Póta Georgina sírból visszahozott mérkőzésen jutott nyolcaddöntőbe a csehországi Havírovban zajló WTT-tornán. Szudi Ádám egyesben kiesett, párosban viszont Lakatos Tamással negyeddöntős.

Szudi két győzelmet aratott a selejtezőben, és a főtábla első fordulójára is kitartott a jó formája. Jakub Dyjas jelenleg „csak” a 110. helyen áll a világranglistán, de volt ő a 36. is. A lengyel tehát nem számít kezdő játékosnak, ám így is csak egy szettet tudott nyerni Szudi ellen.

A legjobb 32 között az indiai Manav Vikash Thakkar következett, és egy szoros 3:0-s vereség, ezzel férfi egyesben elfogytak a mieink.

A nőknél Póta Georgina a főtáblán kezdte meg a szereplését, ráadásul ott is csak a második fordulóban, mivel az elsőben erőnyerő volt. Audrey Zarif ellen elúszni látszott a hajó, hiszen a francia 2:1-es szettelőnyben 10:5-re vezetett, ám innen sorozatban hét pontot nyert meg rutinos kiválóságunk, majd a döntő szettet is behúzta 12:10-re. A keddi nyolcaddöntőben az indiai Yashaswini Ghorpade vár rá.

Rajta kívül is lesz kiért izgulnunk, ugyanis Lakatos Tamás és Szudi Ádám a férfi párosok nyolcaddöntőjében 2:1-es szetthátrányból fordítva legyőzte a szingapúri Chua Josh Shao Han, Chew Zhe Yu Clarence duót. A legjobb nyolc között egy másik ázsiai egységgel találkoznak a magyar fiúk, az első kiemelt hongkongi Ho Kwan Kit, Lam Siu Hang kettőssel.

WTT FEEDER HAVIROV 2024
FÉRFI EGYES
A 32 közé jutásért
Szudi Ádám–Dyjas (lengyel) 3:1 (5, 9, –8, 8)
A 16 közé jutásért
Szudi–Thakkar (indiai) 0:3 (–9, –8, –9)

FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő
Lakatos Tamás, Szudi–Chua, Chew (szingapúri) 3:2 (7, –7, –8, 7, 7)

NŐI EGYES
A 16 közé jutásért
Póta Georgina–Zarif (francia) 3:2 (–7, –6, 10, 10, 10)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram