Póta nem talált fogást Polcanován

2022.07.19.

Póta Georgina számára három játszmáig tartott a történelem első WTT Champions-versenye, míg a szintén Budapesten zajló WTT Feeder-tornán a selejtezőből egyik magyar sem jutott főtáblára.

A világ legjobb játékosait felvonultató Championsön Póta Georgina szabadkártyásként indulhatott, és Sofia Polcanova személyében az egyik legerősebb európai ellenfelet kapta. A balkezes osztrák játékos két sima és egy szoros játszmában jutott tovább.

„Sok múlik azon, hogy kivel edzek, és balkezes edzőpartnerünk nem nagyon van, ez is közrejátszik abban, hogy nem vagyok annyira jó ellenük – boncolgatta a vereség okait Póta Georgina.Amikor tenyeresről kapom a labdát, akkor nem látom, hogy hova fogja ütni az ellenfél. Ezen kell javítani és a szervafogadáson. Másrészt pedig a második szettben 10:8-ra vezettem, azért a játszmáért nagyon kár, az ilyet meg kell nyerni. Összességében ő jobb játékos nálam, és ma nem találtam rajta fogást.”

A szintén szabadkártyás Majoros Bence kedden játszik a tajvani Csüang Csi-jüannal.

A Champions-tornával párhuzamosan kezdődött el a szerényebb színvonalú mezőnyt felvonultató WTT Feeder, amelyen hétfőn rendezték a selejtezőket. A férfiaknál Kishegyi Ákos sima vereséget szenvedett a szerb Marko Jevtovicstól, akit viszont a következő fordulóban András Csaba megvert. Ezzel egy győzelemre került a főtáblától, ám a japán Josimura Maharutól döntő szettben kikapott.

Vegyes érzelmek dolgoznak most bennem – kezdte az értékelést András Csaba.Úgy éreztem, hogy több van bennem, mint amit az elmúlt fél évben kihoztam magamból. Sajnos ez már a negyedik vagy ötödik WTT-verseny, amelyen 3:2-re, akár meccslabdáról kapok ki világsztároktól. Most is nagyon peches voltam, hiszen 2:1, 11:11-nél csuszát kaptam, illetve 2:2, 6:5-nél megint így jártam. A szerb elleni meccsemen nagyon rosszul játszottam, a szerencsének köszönhetem, hogy fordítani tudtam, és annak, hogy hittem magamban. Csak remélni tudom, hogy indulhatok az Európa-bajnokságon, de azért jó lett volna most bizonyítani, hogy ott a helyem.”

Lakatos Tamás az első fordulóban Andráshoz hasonlóan erőnyerő volt, a másodikban pedig kikapott a thaiföldi Padasak Tanviriyavechakultól, ő is 3:2-re.

A női egyes selejtezőjében Imre Leila, valamint a nála is fiatalabb Fejős Anna, Hudák Dorina és Szosznyák Emma próbálhatott szerencsét. Az egyetlen győzelmünket a Hudákkal találkozó Fejős aratta, de aztán a román Irina Ciobanu ellen már nem volt esélye.

A főtáblán így csak az alanyi jogon ott kezdő Ecseki Nándor, Szudi Ádám, Madarász Dóra, Bálint Bernadett és Nagyváradi Mercédesz képviseli a magyar színeket egyéniben, míg párosban az Ecseki, Szudi, az András, Lakatos, az Imre, Nagyváradi, az Ecseki, Madarász és az András, Imre kettős.

A budapesti WTT-versenyekre jegyeket a helyszínen és online lehet vásárolni.

A WTT-versenyeken kötelező a maszkhasználat!

WTT CHAMPIONS, BUDAPEST
NŐI EGYES
A 16 közé jutásért
Póta Georgina–Polcanova (osztrák) 0:3 (–2, –10, –4)

WTT FEEDER, BUDAPEST
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
1. forduló

Kishegyi Ákos–Jevtovics (szerb) 0:3 (–3, –11, –9)
2. forduló
András Csaba–Jevtovics 3:1 (10, –6, 6, 10)
Lakatos Tamás–Tanviriyavechakul (thaiföldi) 2:3 (–4, –9, 10, 3, –7)
3. forduló
András–Josimura (japán) 2:3 (–6, 7, 6, –11, –6)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
1. forduló

Imre Leila–Tofant (szlovén) 0:3 (–4, –8, –2)
Szosznyák Emma–Lam Yee Lok (hongkongi) 0:3 (–2, –3, –2)
Fejős Anna–Hudák Dorina 3:2 (5, –8, 9, –8, 9)
2. forduló
Fejős–Ciobanu (román) 0:3 (–2, –8, –3)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram