Póta nélkül utazik a vb-re a női csapat

2022.09.20.

A női válogatottunk Póta Georgina nélkül szerepel majd a szeptember 30. és október 9. között a kínai Csengtuban megrendezendő csapat-világbajnokságon. Férficsapatunk összeállításában nincs meglepetés.

Póta Georgina távollétében a Madarász Dóra, Hartbrich Leonie, Nagyváradi Mercédesz, Dari Helga kvartett kap lehetőséget a csapat-vb-n.

A férficsapatunk – amely visszalépéseknek köszönhetően lehet ott Csengtuban – az utóbbi években megszokott négyessel vág neki a viadalnak, azaz Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Lakatos Tamás veszi fel a harcot a világ legjobbjaival.

A CSENGTUI VILÁGBAJNOKSÁGON RÉSZT VEVŐ MAGYAR CSAPATOK
Női válogatott:
Madarász Dóra
Hartbrich Leonie
Nagyváradi Mercédesz
Dari Helga
Edző: Bátorfi Zoltán

Férfiválogatott
Majoros Bence
Szudi Ádám
Ecseki Nándor
Lakatos Tamás
Edző: Muskó Péter

A férfiválogatottunk egy héttel a világbajnokság után már Európa-bajnoki selejtezőt játszik. A 2023-as malmői kontinenstorna kvalifikációjának első szakaszában a Muskó Péter által irányított nemzeti csapat az október 15–16-i hétvégén a budapesti Ormai-csarnokban fogadja Svájcot és Ciprust. A mieink mindkét meccsüket szombaton játsszák majd, míg a két vendégcsapat vasárnap mérkőzik meg egymással.

A női válogatottunk októberben a románokat fogadta volna, ám ez az Eb-selejtező el lett halasztva. Az új időpontról a feleknek november 1-ig kell megegyezniük. A csoport harmadik tagjával, Törökországgal október 26-án vagy 27-én játszik idegenben Bátorfi Zoltán csapata. A román–magyar és a magyar–török mérkőzést 2023-ban, február és április között rendezik meg, a pontos időpontokat az ETTU később teszi közzé a 2023. évi versenynaptár keretében.

A fiatalabb korosztályokhoz kapcsolódó hír, hogy a Közép-európai Szuperligában a 2022–2023-as idényben is indul a férfi és női U23-as válogatottunk.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram