Póta már a 32 között

2023.05.22.

Póta Georgina a második fordulót is sikerrel vette a dél-afrikai világbajnokságon, ezzel egyesben már a legjobb 32 között van. Ecseki Nándor és Madarász Dóra vegyes párosa viszont mérkőzéslabdáról kikapott.

Egyesben Póta mutatkozott be utolsóként a magyar játékosok közül a durbani vb-n (vasárnap este), hogy aztán másnap dél körül már a második fordulós mérkőzését is letudja. A thaiföldi Suthasini Sawettabut volt az ellenfele, aki a 33. a világranglistán, de tavaly jegyezték a 21. helyen is. Ez alapján ő számított esélyesebbnek, Póta (78.) viszont stabilan és eredményesen játszotta a játékát, és ha nem is sima szettekben, de 4:1-re diadalmaskodott. A legjobb 16 közé jutásért az Ito Mima–Camille Lutz mérkőzés győztesével küzdhet meg.

A torna első napjának kisebb szenzációját szolgáltatta Madarász Dóra azzal, hogy döntő szettben megverte az Európa-bajnok Sofia Polcanovát. Joggal bizakodtunk, hogy újabb forduló(ko)n juthat túl, de a következő meccse a végállomást jelentette számára. A szlovák Tatiana Kukulková ellen nem ment neki annyira a játék, sérülés is hátráltatta, és 4:0-s vereséggel búcsúzott.

Nem sokon múlt, hogy az Ecseki, Madarász vegyes párosunk újabb, az olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos győzelmet arasson. A hongkongi Doo Hoi Kem, Wong Chun Ting duó ellen fordulatos mérkőzésen előbb szettelőnybe, majd szetthátrányba kerültek. Miután kiharcolták a döntő játszmát, abban először az ellenfeleik jutottak meccslabdához, majd ők, de egyik páros sem tudott élni a lehetőséggel. A második esélyüket viszont már megragadták a hongkongiak, így ők jutottak be a legjobb 16 közé.

Ami nem sikerült Ecsekinek vegyes párosban, megvalósult férfi párosban. Szudi Ádámmal három szettben felülmúlták a brazil Vitor Ishiyt és Eric Joutit, így két győzelemmel már nyolcaddöntősök. A negyeddöntő sem tűnik irreálisnak, tekintve, hogy a Puerto Ricó-i Brian Afanador és Daniel Gonzalez vár rájuk.

Férfi párosban már csak értük szoríthatunk, Majoros Bence ugyanis a dán Anders Lind oldalán a második fordulóban kiesett. Az indiai Sharath Kamal Achanta és Sathiyan Gnanasekaran ellen csak a harmadik szettre állt össze a játékuk, de nagy csatában azt is elbukták.

Madarász megpróbáltatásainak sora – és a vb-szereplése – este ért véget, amikor Póta oldalán Manika Batra és Archana Girish Kamath ellen lépett asztalhoz a női párosok második fordulójában. A mieink sajnos egyik szettben sem tudták megszorongatni az indiaiakat, így 3:0-s vereség lett a vége.

A világbajnokság meccseit ide kattintva lehet nézni.

EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN
FÉRFI PÁROS
A 16 közé jutásért
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Ishiy, Jouti (brazil) 3:0 (6, 7, 7)
Majoros Bence, Anders Lind (magyar, dán)–Achanta, Gnanasekaran (indiai) 0:3 (–5, –4, –13)

NŐI EGYES
A 32 közé jutásért

Póta Georgina–Sawettabut (thaiföldi) 4:1 (6, –8, 8, 9, 11)
Madarász Dóra–Kukulková (szlovák) 0:4 (–7, –4, –7, –10)

NŐI PÁROS
A 16 közé jutásért
Madarász, Póta–Batra, Kamath (indiai) 0:3 (–5, –6, –7)

VEGYES PÁROS
A 16 közé jutásért

Ecseki, Madarász–Doo Hoi Kem, Wong Chun Ting (hongkongi) 2:3 (7, –6, –5, 5, –11)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram