Póta lett a nyerőember

2021.09.29.

A magyar női válogatott jó kezdés után szoros küzdelembe bonyolódott a horvátok elleni bemutatkozó mérkőzésén a kolozsvári csapat Európa-bajnokságon, de Póta Georgina vezérletével 3:2-re sikerült nyernie.

Elsőként Madarász Dóra lépett asztalhoz, és a védekező stílusú Ivana Malobabicot összességében magabiztos játékkal verte meg 3:0-ra.

Ezután Póta Georgina ránk ijesztette, nem is elsősorban azzal, hogy elvesztette az első két játszmát Mateja Jeger ellen, hanem azzal, milyen simán. Szerencsére még időben sikerült felvennie a ritmust, és szépített, majd egyenlített. A döntő játszmában 6:2-ről még felengedte 6:6-ra Jegert, azt követően viszont öt pontot nyert zsinórban.

Harmadik játékosként Imre Leila és Nagyváradi Mercédesz közül előbbinek szavazott bizalmat Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. Az első csapat Eb-jén szereplő magyar bajnoki címvédő csak a harmadik szettben tudta megszorítani Petra Peteket, de az is a horváté lett.

Következőként Madarász előtt volt ott a lehetőség, hogy lezárja a párharcot, ám meglepően simán kikapott Jegertől.

Ekkor már igencsak kezdett meleg lenni a helyzet, ráadásul a döntő mérkőzésen Póta jó kezdés után elbukta a nyitó szettet Malobabic ellen. A hidegvérét azonban ezúttal is megőrizte, 3:1-re fordított, az utolsó pontnál egy 61 érintéses labdamenetet megnyerve.

Ezzel a magyar válogatott begyűjtötte a kötelezőnek mondható győzelmet, és mivel a horvátok kedden a portugáloktól is kikaptak, csütörtökön a mieink ki-ki mérkőzést játszanak a „luzitánokkal” a továbbjutásért.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
NŐK
E-CSOPORT
Magyarország–Horvátország 3:2

Madarász Dóra–Ivana Malobabic 3:0 (9, 7, 8)
Póta Georgina–Mateja Jeger 3:2 (–4, –5, 8, 9, 6)
Imre Leila–Petra Petek 0:3 (–5, –4, –11)
Madarász–Jeger 0:3 (–9, –4, –7)
Póta–Malobabic 3:1 (–7, 3, 7, 6)

Kedden játszották:
Portugália–Horvátország 3:1

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram