Póta is az olimpiai csapatban

2021.05.20.

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség honlapja nyilvánosságra hozta a tokiói olimpián részt vevő csapatok névsorait. A női válogatottunkat ez alapján Póta Georgina, Madarász Dóra és Pergel Szandra alkotja majd a július 23-tól augusztus 8-ig tartó ötkarikás játékokon.

A férfiaknál 16, a nőknél az észak-koreaiak visszalépése miatt csak 15 csapat szerepel majd a 2021-re halasztott olimpián. Az eredeti időpontban, azaz tavaly nyáron Póta Georgina nem tudott volna női együttesünk rendelkezésére állni, hiszen néhány héttel korábban adott életet kislányának. A koronavírus-járvány azonban ilyen értelemben új esélyt kínált neki, és a jelek szerint Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány számít rá Japánban, hiszen őt, Madarászt és Pergelt jelölte a háromfős csapatba. Tartalékként még egy negyedik női játékosunk is ott lehet az olimpián.

A férfi csapatversenyben is asztalhoz lép majd magyar játékos, a PTE-PEAC Kalo-Méhet erősítő Pető Zsolt ugyanis tagja a szerb csapatnak.

A legutóbbi hivatalos lista alapján eddig 15 kettős szerzett kvótát a vegyes párosoknál. Hogy az utolsó, 16. helyen kik indulhatnak, azt még nem hozták nyilvánosságra, de remélhetőleg a Szudi Ádám, Pergel Szandra duó lesz az.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram