Póta Georgina sérülés miatt visszalépett a VB indulástól

2015.04.23.

Rájár a rúd a magyar női válogatottra. Madarász Dóra után Póta Georgina volt kénytelen lemondani kínai útját deréksérülés miatt. Téglás Péter női szövetségi kapitánnyal, Gina orvosának tanácsára együtt hozták meg a nehéz döntést mely szerint lemondják az indulást a Szucsouban rendezett asztalitenisz világbajnokságon.

Téglás Péter elmondta: „A hivatalos, szankciók nélküli visszalépést ma, április 23 éjfélig lehet jelezni a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetségnek (ITTF). Megfordult a fejünkben, hogy nem élünk ezzel a lehetőséggel és Póta Georgina később, 1-2 nappal később repül utánunk, azonban az orvossal konzultálva és figyelembe véve a hosszú repülőutat és az újrasérülés valószínűségét, úgy döntöttünk, hogy nem kockátatunk."

Így Magyaországot női vonalon egyetlen magyar játékosunk, Pergel Szandra képviseli. A nyolc főre zsugorodott különítmény ma, április 23-án valamivel 18 óra előtt száll fel és indul útnak Szucsouba, ahol nagyjából 16-17 óra múlva landolnak.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram