Póta ezúttal nem nyert meccset

2021.07.25.

Póta Georgina öt szettben kikapott a svájci Rachel Moret-tól, így női egyesben már nem vagyunk érdekeltek a tokiói olimpián.

Póta Georgina az előző három olimpiáján (2008, 2012, 2016) mindig nyert egy mérkőzést. Tokióba gyermekáldás miatt eredetileg ki sem jutott volna, ám a pandémia miatti halasztás lehetőséget adott neki erre.

A formája mindazonáltal eddig nem közelítette meg a szülés előttit, és a tokiói bemutatkozásán sem a régi Ginát láthattuk. A 2. fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, ellenfelének viszont már volt egy (győztes) meccs a kezében. Az első szett 11:9 lett a svájcinak, a másodikat pedig 10:8-ról fordítva nyerte meg Moret. Póta csak háromszettes hátrányban tudott szépíteni, és bár az ötödik játszmában is nagyot küzdött, nem tudta elkerülni a vereséget.

Madarász Dóra kiesése után tehát ő is búcsúzott, így női egyesben elfogytak a magyarok. Póta a korábbi olimpiáival ellentétben ezúttal csapatban is asztalhoz állhat – Japán lesz az ellenfél –, ezen kívül még a férfi egyesben győzelemmel bemutatkozó Majoros Bencéért szoríthatunk. Ő a dán Jonathan Grothtal találkozik hétfőn a 2. fordulóban.

OLIMPIA, TOKIÓ
NŐI EGYES
2. forduló
Póta Georgina–Moret (svájci) 1:4 (–9, –12, –7, 7, –9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram