Póta és Majoros a legjobbak között

2022.07.08.

Kiosztották a szabadkártyákat a Budapesten rendezendő WTT Feeder- és a WTT Champions-versenyre. Utóbbin is szurkolhatunk magyar játékosoknak.

A jövő heti WTT Star Contender-torna indulóinak névsora már korábban nyilvánossá vált, most pedig már az is ismert, hogy a július 18-i heti budapesti viadalokon kik vehetnek részt.

A BOK-csarnokban kerül megrendezésre első ízben a WTT Champions, amelyen tényleg a világ legjobb asztaliteniszezői méretik meg magukat, 32-32 fő férfi és női egyesben. Mindkét nemnél 30-an a világranglistás helyezésük alapján indulhatnak (egy nemzetből maximum négyen), a fennmaradó két fő pedig szabadkártyával vehet részt minden idők egyik legszínvonalasabb viadalján. Itt lesz a férfi és női egyes olimpiai címvédője, Ma Lung és a szintén kínai Csen Meng, mi azonban legalább annyira örülhetünk annak, hogy szabadkártyával Majoros Bence és Póta Georgina is ott lesz a mezőnyben.

A WTT Championsszel egy időben, a Körcsarnokban zajlik majd a WTT Feeder-verseny is, amelyen a világranglistán hátrébb állók próbálhatnak szerencsét. Erre a mieink közül főtáblás szabadkártyát kapott Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Nagyváradi Mercédesz, Imre Leila és Bálint Bernadett, valamint férfi párosban az András Csaba, Lakatos Tamás duó. Madarász Dóra, az Ecseki, Szudi és az Imre, Nagyváradi páros alanyi jogon főtáblás. Vegyes párosban az Ecseki, Madarász és az András, Imre kettősért szoríthatunk.

Hartbrich Leonie sajnos betegség miatt egyik budapesti versenyen sem indulhat. A július 11-én kezdődő Star Contender-tornán így Dari Helga a főtáblán kezd, míg Fejős Anna selejtezőt játszhat. A Dari, Fejős kettős a női páros selejtezőjében indul.

A július 11. és 23. között Budapesten rendezendő WTT-versenyekre jegyeket a helyszínen és online lehet vásárolni.

A WTT-versenyeken kötelező a maszkhasználat!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram