Póta és Madarász főtáblás az Eb-n

2022.08.12.

Póta Georgina és Madarász Dóra egyesben és egymás oldalán női párosban is a főtáblán kezdi meg szereplését a müncheni Európa-bajnokságon.

Női egyesben Póta Georgina és Madarász Dóra is a 32 kiemelt játékos között található, míg Hartbrich Leonie és Bálint Bernadett a selejtezőből juthat a 64 fős főtáblára. Hartbrich három-, Bálint négytagú csoportba került.

A férfiaknál egyesben nincs alanyi jogon főtáblásunk, Majoros Bence, Szudi Ádám, Lakatos Tamás és András Csaba is a kvalifikációban kezd. Majoros kivételével mindannyian négyfős csoportban szerepelnek majd.

Egyesben mindkét nemnél a selejtezőcsoportok 24 győztese a főtáblára kerül, a maradék 8-8 helyért pedig a csoportmásodikok küzdhetnek meg.

Férfi párosban az Ecseki Nándor, Szudi Ádám és az András Csaba, Majoros Bence duó is főtáblás, míg a hölgyeknél a Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie kettős a Musajeva, Chiriacova lett, moldovai pároson túljutva csatlakozhat a már főtáblás Madarász, Póta duóhoz. Vegyes párosban Ecseki és Madarász a 16 kiemelt között van, Majorosnak és Hartbrichnak pedig a selejtezőben egy mérkőzést kell megnyernie.

A magyar férfiválogatott a múlt héten a görög, a spanyol és a finn válogatottal készült Budapesten a kontinensbajnokságra, amely „csak egy” lesz a kilenc közül. München ugyanis augusztus 11. és 22. között multisport Eb-nek ad otthont, az asztalitenisz mellett még további nyolc sportág (atlétika, evezés, kajak-kenu, kerékpár, sportmászás, strandröplabda, torna, triatlon) Európa-bajnokságát rendezi meg a bajor város. A pingpongosok augusztus 13-án, szombaton kezdenek a Rudi Sedlmayer Sportcsarnokban.

A kilenc sportág versenyeinek sorsolását és eredményeit egy közös platformon lehet követni, az alábbi linkre kattintva:

https://results.mun.mev.atos.net/ECM2022/en/results/all-sports/nation-schedule-hungary.htm

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram