Póta elődöntős Otocecben

2019.05.11.

Madarász Dóra párosban elődöntőbe, egyesben negyeddöntőbe jutott Otocecben a szlovéniai ITTF Challenge-tornán, amelyen Póta Georgina egyesben vasárnap már a döntőbe jutásért játszhat.

Póta Georgina a bevallása szerint nincs topformában, de próbál küzdeni és átütni valahogy a labdát. Nos, ez eddig egész jól ment neki. A nyolcaddöntőben a 18 éves és közel két méter magas orosz Anasztaszija Kolis kellemetlen ellenfélnek bizonyult számára, ám így is csak egy szettet vesztett ellene. A negyeddöntőben nagyobb ellenállásba ütközött a brazil Bruna Takahashi részéről, aki 2:0-ra és 3:2-re is vezetett ellene a szetteket tekintve. Hiába, mert a második helyen kiemelt magyar játékos fordított, így készülhet a vasárnapi elődöntőre.

Amelyet akár Madarász Dórával is vívhatna, hiszen a két játékosunk egy ágra került. Madarász a nyolcaddöntőben a japán Szoma Jumenóval találkozott, akit tavaly ugyanitt az első körben vert meg. Mégpedig 4:1-re, amilyen arányban jobbnak bizonyult a fiatal japán védőnél. A következő körben viszont nem adott neki esélyt Soo Wai Yam Minnie, így a hongkongi lány lesz Póta ellenfele a legjobb négy között.

Madarásznak kijutott szombaton az ázsiai ellenfelekből, hiszen párosban is velük találta szembe magát. A negyeddöntőben Pergel Szandrával két tajvanit vertek meg meggyőző játékkal, aztán viszont 3:1-re kikaptak a japán Kihara Mijuu, Nagaszaki Miju duótól.

Ideiglenesen összeálló férfi párosunk a legjobb nyolcig jutott, Ecseki Nándort és Majoros Bencét a lengyel Dyjas, Kubik kettős búcsúztatta.

A para-asztaliteniszezők szlovéniai világkupaversenyét a légvonalban mintegy 40 km-re található Laskóban rendezték meg. Pénteken és szombaton a csapatversenyeket bonyolították le, amelyekben a mieink megszerezték első érmeiket.

Arlóy Zsófia japán, Bicsák Bettina német, Berecki Dezső pedig malajziai társával jutott a negyeddöntőig, ahogy Csonka András és Zborai Gyula is a legjobb nyolcban fejezte be szereplését. Major Endre az orosz Dmitrij Lavrovval bronzérmet szerzett, Pálos Péter pedig a belga Florian Van Ackerrel aranyérmes lett a kategóriájában.

SEAMASTER 2019 ITTF CHALLENGE, SLOVENIA OPEN
FÉRFI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Majoros Bence–Dyjas, Kubik (lengyel) 1:3 (–9, –5, 10, –7)

NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Póta Georgina–Kolis (orosz) 4:1 (9, –8, 8, 8, 9)
Madarász Dóra–Szoma (japán) 4:1 (–10, 4, 7, 3, 9)
NEGYEDDÖNTŐ
Póta–Takahashi (brazil) 4:3 (–10, –6, 4, 10, –5, 5, 8)
Madarász–Soo (hongkongi) 0:4 (–4, –6, –3, –5)

NŐI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Huang Jü-ven, Li Jü-csun (tajvani) 3:0 (10, 8, 3)
ELŐDÖNTŐ
Madarász, Pergel–Kihara, Nagaszaki (japán) 1:3 (–10, –9, 9, –5)

A para-asztaliteniszezők szlovéniai versenyének eredményei itt találhatók.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram