Póta elbánt a hazai játékossal

2023.03.11.

Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk nem nyert meccset a szingapúri Grand Smashen, Póta Georgina viszont egyesben ott van a legjobb 32 között.

Póta Georginának nem kellett selejtezőt játszania, így csak szombaton mutatkozott be a kedd óta tartó szupertornán. A szerencsére nem panaszkodhat, hiszen a legjobb 64 között a rendező ország szabadkártyás játékosával, Wong Xin Rúval sorsolták össze. A 2001-es születésű szingapúri jóval hátrébb áll a világranglistán, és nem is zavart sok vizet, Póta 3:0-val lépett tovább. Vasárnap szabadnapos lesz, utána viszont a világranglista-16. kínai Csang Zsuj személyében igencsak kemény dió vár rá.

Ecseki Nándor és Madarász Dóra vegyes párosa fontos pontokat szerezhetett volna az olimpiai kvótáért zajló versenyfutásban, ám hiába jutott kétszettes előnybe, döntő játszma 12:10-re kikapott a hongkongi Ho Kwan Kit és az egyiptomi Hana Goda duójától.

Ecseki férfi párosban Szudi Ádám oldalán vasárnap egy szingapúri kettős ellen vigasztalódhat, míg a Madarász, Póta női párosunk a főtábla első fordulójában a Puerto Ricó-i Díaz testvérekkel találkozik.

SINGAPORE SMASH 2023
NŐI EGYES
A 32 közé jutásért

Póta Georgina–Wong Xin Ru (szingapúri) 3:0 (6, 8, 5)

VEGYES PÁROS
A 16 közé jutásért

Ecseki Nándor, Madarász Dóra–Ho, Goda (hongkongi, egyiptomi) 2:3 (13, 9, –8, –6, –10)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram