Póta döntőt játszik a cseh wt-versenyen

2016.09.03.

Póta Georgina női párosban döntőbe jutott a csehországi Olomoucban zajló world tour-versenyen.

Póta Georgina három mérkőzést játszott szombaton Olomoucban. A páros negyeddöntőjével kezdett, amelyben a svéd Matilda Ekholmmal 3:0-ra legyőzték a lengyel Katarzyna Grzybowska-Franc, Natalia Partyka duót.

Nem sokat pihenhettek ezután, az egyes nyolcaddöntőjében éppen egymás ellen léptek asztalhoz. Álomszerűen indult a mérkőzés, az első szettet 11:1-re nyerte meg Póta. Ekholm hasonlóan sima játszmával egyenlített, majd két 11:9-essel 3:1-es előnybe került. Az ötödikben is ő volt a jobb, így ő jutott a legjobb nyolc közé.

A páros elődöntőjében a cseh Karin Adámková és Aneta Kucerová sem tudott a magyar, svéd kettős ellen nagyobb ellenállást kifejteni, így Pótáék vasárnap 14 órától döntőt játszhatnak, mégpedig az orosz Marija Dolgih és Polina Mihajlova ellen. A budapesti Eb-n is egymás oldalán indulnak majd párosban, így nagyon biztató, hogy Olomoucban még játszmát sem vesztettek.

WORLD TOUR, CZECH OPEN (MAJOR), OLOMOUC
NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Ekholm (svéd)–Póta 4:1 (–1, 3, 9, 9, 4)

NŐI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Ekholm, Póta (svéd, magyar)–Grzybowska-Franc, Partyka (legyel) 3:0 (5, 6, 5)
ELŐDÖNTŐ
Ekholm, Póta (svéd, magyar)–Adámková, Kucerová (cseh) 3:0 (8, 7, 5)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram