Póta a top nyolcban

2018.02.04.

Póta Georgina a negyeddöntőig jutott a svájci Montreux-ben zajló Európa Top 16 versenyen.

A csoportküzdelmek már a múltat jelentik az Európa Top 16 versenyen, egyből egyenes kieséses rendszerben kezdődik a torna. Hibázni tehát gyakorlatilag nincs lehetőség, és az első mérkőzésén nem is nagyon hibázott Póta Georgina, öt szettben múlta felül korábbi berlini klubtársát, a német Petrissa Solját.

A negyeddöntőben is elkerülte az ázsiai származású játékosokat, de így sem sikerült beverekednie magát az elődöntőbe. Az erdélyi Szőcs Bernadett ugyanis 4:0-ra nyert ellene, ráadásul az utolsót leszámítva a játszmák is simák voltak.

„Nagyon boldog vagyok. Korábban sokszor kaptam ki tőle, de legutóbb én nyertem, és ez nagy önbizalmat adott. Hiszek magamban, és hittem a győzelemben is. Először jutottam elődöntőbe ezen a versenyen, hihetetlen" – örömködött a mérkőzés után Szőcs, akin kívül a szintén a román színeket képviselő Elizabeta Samara, a svéd Matilda Ekholm és a holland Li Jie jutott be a legjobb négy közé.

ASZTALITENISZ
EURÓPA TOP 16
NŐK
NYOLCADDÖNTŐ
Póta Georgina–Petrissa Solja (német) 4:1 (8, –8, 6, 11, 4)
NEGYEDDÖNTŐ
Póta Georgina–Szőcs Bernadette (romániai) 0:4 (–7, –6, –5, –10)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram