Pontokért ment, bronzéremmel tért haza

2017.11.20.

Bicsák Bettina csapatban bronzérmet szerzett a para-asztaliteniszezők spanyolországi versenyén.

A magyar paraválogatottat csak Bicsák Bettina képviselte az alicantei tornán. Elsősorban azért ment ki, mert a határon mozog a világbajnokságra való kijutást tekintve. A kategóriájában tizenhat játékos vehet részt a vb-n, ő pedig a 17. helyen állt a ranglistán a verseny előtt. A közvetlenül előtte állót sikerült Alicantéban legyőznie, a sorsa azonban továbbra is bizonytalan, mivel nem sok pontot tudott szerezni, egyesben nem jutott tovább a csoportjából. Ez a mezőny erősségével is magyarázható, hiszen sok kínai, illetve japán versenyző is elindult.

Csapatban viszont az orosz Jelena Episkinával bronzérmet szereztek, Bettiben elmondása szerint csupán azért van némi hiányérzet, mert az elődöntőben 3:2-re kikapott török ellenfelétől. Vígh Zsolt, a paraválogatott szövetségi kapitánya nem tudott Spanyolországba utazni, így beugróként Bárkányi Gabriella kísérte el Bicsák Bettinát.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram