Pink Márk sohasem elégedett

2023.10.25.

Míg a férfiválogatott élére kerülő Lindner Ádámot mindenki ismeri, aki az utóbbi évtizedekben követte itthon az asztaliteniszt, addig a női válogatott szövetségi kapitányává kinevezett Pink Márk kapcsán némelyekben felvetődött a kérdés, hogy kiről is van szó pontosan.

„Hétéves koromban kezdtem el pingpongozni Nagykárolyban, kerettag is voltam a román válogatottban. Tizenkilenc éves koromban jött egy sérülés, onnantól dolgozom mint edző. Eleinte nyilván alacsonyabb pozíciókban, aztán szép lassan az utánpótlás-válogatottnál, klubnál vezetőedzőnél, most pedig a jelenlegi pozíciómban” –  mutatta be magát röviden a szövetség szerdai sajtótájékoztatóján a 31 éves Pink Márk.

A fiatal szakember elmondta, hogy az eddig is a válogatott keretéhez tartozó nyolc női játékossal készül együtt. Név szerint Póta Georgina, Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Bálint Bernadett, Imre Leila, Hartbrich Leonie, Dari Helga és Fejős Anna alkotja a felnőttválogatottat, amelyhez olyan fiatalabb játékosok is csatlakoznak majd, mint Molnár Kendra vagy Szosznyák Emma, de Balogh Kíra előtt is nyitva áll az ajtó.

Jelenleg az erőnléti tréningek és egyéb tevékenységek mellett napi két edzés szerepel a programban. A cél, hogy megpróbáljanak bevonni külföldi edzőpartnereket és minél jobb felkészülést biztosítani a lányoknak az előttünk álló világbajnokságra.

Fejenként 3 millió forintos prémium járna a játékosoknak, ha a Dél-Koreában sorra kerülő februári csapat-vb-n a nyolc közé kerülnének, ami Pink Márk szerint óriási extramotivációt jelenthet mindenki számára, bár úgy gondolja, hogy élsportolóként amúgy is nagyon motiváltnak kell lenni.

Budaörsön a válogatott keretből együtt dolgozott Pótával, Madarásszal és Darival is, de már jóval régebb óta ismeri őket, a szintén nagykárolyi származású Darit például már gyerekként edzette. Elmondása szerint a játékosok jól fogadták a kinevezését, és nincs probléma az együttműködésükben.

A vb-n biztos a mieink indulása, a 2024-es párizsi olimpiára viszont rögös út vezet.

„Azt szokták mondani, hogy én sohasem vagyok elégedett, de ha kijutnánk a csapattal az olimpiára, az nagy siker lenne és elégedettséggel töltene el. Ez esetben viszont már az járna a fejemben, hogy az olimpián minél jobban kellene szerepelni” – nyilatkozta az új szövetségi kapitány, akinek a megbízatása az olimpiai ciklus végéig szól.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram