Pink Márk az új női szövetségi kapitány

2023.10.11.

Pink Márk veszi át a múlt héten menesztett Bátorfi Zoltán helyét a magyar női asztalitenisz-válogatott élén. Az új szövetségi kapitány Budaörsről már jól ismeri a nemzeti csapat gerincét adó játékosokat.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöksége október 5-én azonnali hatállyal menesztette Bátorfi Zoltánt, a női, valamint Muskó Pétert, a férfiválogatott szövetségi kapitányát. Utóbbi utódjául már akkor kinevezték Lindner Ádámot, most pedig már azt is tudjuk, hogy a női válogatott irányítását Pink Márk veszi át.

„Nagyon megtisztelő számomra ez a felkérés. Nagy feladat, de megtisztelőnek érzem, hogy rám gondoltak és rám esett a választás. Magyarországon a budaörsi női csapattal és az U19-es lányválogatottal kezdtem foglalkozni, ezt követően érkezett a felkérés a női kapitányi pozícióra” – nyilatkozta a frissen kinevezett Pink Márk.

A 31 éves, erdélyi származású szakember már korábban is követte a magyar, illetve nemzetközi asztalitenisz történéseit, Budaörsön pedig Póta Georgina, Madarász Dóra és Dari Helga is a kezei alatt dolgozott a válogatott keretből. Megbízatása a jelenlegi olimpiai ciklus végéig szól. A szövetségi kapitányi pozíció teljes embert kíván, így főállásban látja majd el ezt a feladatot.

„Nem szeretnék százalékokban beszélni, de a csapat részéről is mondhatom, hogy mindent megteszünk azért, hogy kvalifikálni tudjuk magunkat – mondta az olimpiai kvótára való esélyeiket illetően. – A februári dél-koreai világbajnokság meghatározó lesz a csapat szempontjából.”

Pink Márk
Pink Márk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram