Pattantyús továbbjutott, Madarász és Pergel kiesett

2016.03.17.

Egyesben a három magyar indulóból az első nap után csak Pattantyús Ádám maradt versenyben a Kuvaitban zajló World Tour-viadalon.

Jakab János és Kosiba Dániel lemondta szereplését, így a férfiaknál csak Pattantyús Ádám képviseli hazánkat Kuvaitvárosban. Ő a selejtező első fordulójában a mongol Altansagai Ganbattal találkozott, akit olyan simán vert meg, amilyen simán meg kellett vernie. A következő körben már nehezebb ellenfél vár rá a francia Tristan Flore személyében, bár a világranglistás helyezésük alapján (86. és 106.) ezen a mérkőzésen is Ádám az esélyes.

A nőknél egy magyar sem lépett vissza, ám egyesben már egyikük sincs versenyben. Madarász Dóra megszorongatta a világranglista-60. Lin Jét, Pergel Szandrának már kevesebb sikerélménye volt a szintén szingapúri, a világranglista 28. helyén található Jü Meng-jü ellen.

Madarászra és Pergelre párosban sem vár könnyebb ellenfél, sőt... Az első kiemelt kínai Ting Ning, Liu Si-ven duóval találkoznak az első fordulóban.

2016 ITTF WORLD TOUR KUWAIT OPEN, KUVAITVÁROS
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Pattantyús Ádám–Altansagai Ganbat (mongol) 4:0 (1, 4, 6, 3)

NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Lin Je (szingapúri)–Madarász Dóra 4:2 (–9, 8, –9, 7, 12, 11)
Jü Meng-jü (szingapúri)–Pergel Szandra 4:1 (9, 7, 6, 14, 6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram