Párosban a vb-döntő lesz a tét!

2021.12.05.

András Csaba egyesben nem nyert mérkőzést a Portugáliában zajló ifjúsági világbajnokságon, párosban viszont hétfőn a döntőért játszhat.

András Csaba és Ivor Ban az idén az ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett egymás oldalán, az U21-es Eb-n pedig ezüstérmet. A magyar, horvát egység a Vila Nova de Gaia-i korosztályos világbajnokságon sem zár érem nélkül, a kérdés már csak annak a színe.

Az első mérkőzésükön, a nyolcaddöntőben 2:1-es szetthátrányból kellett fordítaniuk a szlovák Filip Delincak, Adam Klajber duó ellen, de ez nem okozott gondot nekik. A negyeddöntőben az iráni Navid Samsz és a tajvani Feng Ji-hszin ellen 3:1-re nyertek, ugyancsak szetthátrányból fordítva. A hétfői elődöntőben a második helyen kiemelt román Darius Movileanu és Eduard Ionescu lesz az ellenfelük.

Andrásnak sajnos már csak erre a találkozóra kell koncentrálnia, egyesben ugyanis a 32 között 4:1-es vereséget szenvedett a 17 éves indiai Payas Jain ellen.

Dari Helga még simább mérkőzésen maradt alul az amerikai Rachel Sunggal szemben, párosban pedig egy ausztrál, egyiptomi kettőstől kaptak ki a román Ioana Singeorzannal.

Szántosi Dávid a belga Tom Closset-val állt össze fiú párosban, és miután az első fordulóban erőnyerők voltak, a negyeddöntőben csak egy játszmát tudtak nyerni az orosz Ilja Konyuhov és Roman Vinogradov ellen. Szántosi egyesben is erőnyerő volt az első körben, hétfőn a nyolcaddöntőben a német Lleyton Ullmann ellen kezd. Ők vegyes párosban már találkoztak egymással ezen a vb-n, akkor a nyolcaddöntőben Ullmann örülhetett, 3:1-re verték meg Szántosi és az amerikai Emily Tan kettősét.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, VILA NOVA DE GAIA
U19 FIÚ EGYES
A 16 közé jutásért
András Csaba–Jain (indiai) 1:4 (–8, 7, –6, –10, –12)

U19 FIÚ PÁROS
Nyolcaddöntő
András, Ban (magyar, horvát)–Delincak, Klajber (szlovák) 3:2 (9, –6, –7, 8, 6)
Negyeddöntő
András, Ban–Samsz, Feng Ji-hszin (iráni, tajvani) 3:1 (–9, 10, 6, 7)

U19 LÁNY EGYES
A 16 közé jutásért

Dari Helga–Sung (amerikai) 0:4 (–5, –7, –7, –8)

U19 LÁNY PÁROS
Nyolcaddöntő
Dari, Singeorzan (magyar, román)–Kaur, Fathi (ausztrál, egyiptomi) 2:3 (5, –9, –9, 7, –10)

U15 FIÚ PÁROS
Negyeddöntő
Szántosi Dávid, Tom Closset (magyar, belga)–Konyuhov, Vinogradov (orosz) 1:3 (–8, 2, –10, –12)

U15 VEGYES PÁROS
A 16 közé jutásért
Szántosi, Tan (magyar, amerikai)–Naresh, Hu (amerikai) 3:2 (–13, –6, 6, 8, 10)
Nyolcaddöntő
Szántosi, Tan–Ullmann, Kaufmann (német) 1:3 (–8, –8, 6, –12)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram