Pályázati lehetőség

2020.07.09.

Összesen több mint 250 millió forintra pályázhatnak a kisebb és közepes méretű magyar sportegyesületek az utánpótlásbázisuk megtartása, illetve növelése céljából.

Tisztelt Sporttársak!

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) 2020. június 29-én tartott rendkívüli és egyben tisztújító küldöttgyűlésén újból dr. Deutsch Tamást, az MTK Budapest elnökét, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöki tisztét is betöltő sportvezetőt ellenszavazat nélkül bízták meg a küldöttek 2024-ig a szervezet vezetésével.

A SOSZ elnökségébe ugyancsak egyhangú szavazással bekerült Czerpán István (elnök, Pécsi VSK), Gergely István (ügyvezető elnök, Bp. Honvéd SE), dr. Kovács Antal (Atomerőmű SE), Mátyás Gábor (elnök, Dunaferr SE), Nyíri Zoltán (ügyvezető alelnök, Ferencvárosi TC), Őze István (klubigazgató, Újpesti TE), Sámuel Botond (elnök, Tatabányai SC), Sántha Gergely (elnök, DVTK SE), Ujhidy Tibor (elnök, Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér) és Zsoldos Péter (ügyvezető elnök, KSI). A Felügyelő Bizottság tagja lett Hausz Gyula, a Főtaxi SE elnöke, Nagy József, a SOSZ korábbi elnökségi tagja és Szalai Miklós, az FTC gazdasági főigazgatója.

A tisztújító Küldöttgyűlésen dr. Fazekas Attila Erik a Sportigazgatásért és Sportágfejlesztésért Felelős Helyettes Államtitkárság helyettes államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy a SOSZ munkáját támogatva és elismerve az Államtitkárság kiemelt együttműködő partnereként az idei évben meghirdeti a HISZEK Benned Sport Program II. alprogram V. ütemét (továbbiakban: Program). A Programon keresztül az Államtitkárság az ország bármely területén működő kis- és közepes sportegyesületek utánpótlásbázisának megtartását vagy növelését kívánja támogatni a SOSZ közreműködésével. Az alprogram az előző évhez képest 50 000 000 Ft-tal több, azaz  250 000 000 Ft forrást biztosít a jelentkező sportszervezeteknek, az elnyerhető támogatás mértéke legalább 500 000 Ft és legfeljebb 4 000 000 Ft.

Olyan projektek nevezését várja a SOSZ, melyek a tehetségkiválasztáshoz, tehetséggondozáshoz kapcsolódó teendőkhöz társuló feladatok megvalósítását szolgálnák, például: sportági toborzó események szervezése, a megnövekedett taglétszám következtében szükséges sportszakemberi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kiadások, nevezési díjak ráfordításainak biztosítása.

A Program támogatási időszaka: 2020. január 1. – 2020. december 31.

A Programra jelentkezés határideje: 2020. augusztus 15., éjfél

A részletes programkiírás a dokumentumtárban található, de a jelentkezési adatlappal a http://sosz.hu/hiszek-benned/ weboldalon is letölthető!

Ha bármilyen kérdése lenne a programjelentkezéssel kapcsolatban, hívja a SOSZ-vonalat a +36 1 460 6810-es telefonszámon vagy írjon e-mail-t a sosziroda@sosz.hu e-mail-címre.

Üdvözlettel:

Ujhidy Tibor
elnök
Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram