Pálos Péter újra paralimpiai bajnok!

2021.08.29.

Pálos Péter döntő szettes mérkőzésen legyőzte az ausztrál Samuel Philip von Einemt a tokiói paralimpián a férfiak 11-es kategóriájának fináléjában, ezzel 2012 után másodszor lett paralimpiai bajnok.

A legutóbbi, riói paralimpián ezüstérmet szerző Von Einem a mostani elődöntőben visszavágott brazíliai legyőzőjének, 3:2-re verte meg a címvédő belga Florian Van Ackert. A 26 éves ausztrál az agresszív játékstílusával Pálosnak is feladta a leckét, de a magyar klasszis kétszer is egyenlített szetthátrányból.

Ekkor már dörzsölhettük a tenyerünket, hiszen Péter a negyeddöntőben és az elődöntőben is döntő szettben múlta felül az ellenfelét, és így volt ez most is. Az oldalcserénél 5:2-re vezetett, majd előnyét növelve 10:6-ra elhúzott. Az első három mérkőzéslabdával még nem tudott élni, a negyedikkel viszont igen, így a 2012-es arany és a 2016-os bronz után ezúttal újra aranyéremmel térhet haza a paralimpiáról.

Szvitacs Alexa korábban harmadik lett a nők 9-es kategóriájában, a para-asztaliteniszezőink tehát egy-egy arany- és bronzéremmel zárták az egyéni küzdelmeket Tokióban.

A kedden kezdődő csapatversenyek során az Arlóy Zsófia, Szvitacs Alexa és a Csonka András, Zborai Gyula egységért szoríthatunk majd

PARALIMPIA, TOKIÓ
FÉRFI EGYES
11-es kategória, döntő

Pálos Péter–Samuel Philip von Einem (ausztrál) 3:2 (–6, 7, –7, 6, 9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram