Pálos döntős, Szvitacs bronzérmes

2021.08.28.

Pálos Péter döntőbe jutott a tokiói paralimpián, míg Szvitacs Alexa bronzérmes lett.

Mindkét játékosunk ötszettes küzdelembe bonyolódott az elődöntőjében, de a végkifejlet más lett. Szvitacs az ausztrál Li Na Lei ellen 2:0-ra vezetett a játszmákat tekintve, ám a harmadik szettben fordult a kocka, és onnantól Lei akarata érvényesült. A vége már viszonylag sima volt, Szvitacs Alexa azonban így is éremmel tér haza első paralimpiájáról, mivel bronzmérkőzést nem rendeznek.

Pálos Péternek már volt egy arany- és egy bronzérme a legutóbbi két paralimpiáról, és ezek mellé most szerez egy harmadikat is. Az elődöntőig dél-koreai és japán játékosokon át vezetett az útja, a négy között pedig a francia Lucas Créange várt rá.

Pálos kétszer is szettelőnybe került, a védekező stílusú francia azonban rendre egyenlített. Mind a négy játszma minimális különbséggel dőlt el, ahogy aztán az ötödik is. De hogy! Pálos 6:3-ra vezetett, innen lett 10:7 Créange-nak. Péter lélekben már felkészült a bronzérem későbbi átvételére, ám más színű medáliát akaszthat a nyakába. Feljött ugyanis 10:10-re, majd egy negyedik mérkőzéslabda hárítása után 13:11-re megnyerte a döntő szettet!

A magyar idő szerint vasárnap 10.45-kor kezdődő fináléban az ausztrál Samuel Philip von Einem lesz az ellenfele, aki az elődöntőben a címvédő belga Florian  Van Ackert búcsúztatta.

PARALIMPIA, TOKIÓ
FÉRFI EGYES
11-es kategória, elődöntő

Pálos Péter–Créange (francia) 3:2 (12, –9, 10, –9, 11)

NŐI EGYES
9-es kategória, elődöntő
Szvitacs Alexa–Lei (ausztrál) 2:3 (12, 11, –5, –8, –6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram