Otthon került hátrányba a Pécs

2019.12.06.

A PTE-PEAC hazai környezetben 3:1-es vereséget szenvedett a Solex-Consult Wiener Neustadttól a férfi Európa-kupa negyedik szakaszának első mérkőzésén.

Az előző körben a spanyol Cajasur Priego ellen bevált, így ismét egyetemi környezetben fogadta ellenfelét a pécsi csapat. A Műszaki és Informatikai Kar tornacsarnokában először Pető Zsolt és a szaúdi Ali Alkadravi mérte össze az erejét, és a hazai közönség nagy örömére sima Pető-győzelem született.

A folytatás már nem sikerült ilyen jól, pedig akár 3:0-ra is diadalmaskodhatott volna a baranyai alakulat, hiszen Demeter Lehel és Gerold Gábor is 2:1-es szettelőnybe került a meccsén. Azonban a cseh válogatott Tomás Konecny és a 17 éves német tehetség, Felix Wetzel is fordítani tudott, majd Konecny Petőt is megverte.

A negyeddöntőbe jutásról még nem kell lemondani, de a jövő pénteki bécsújhelyi visszavágón annál is nagyobb bravúrra lesz szükség, mint amit a spanyolok ellen bemutattak Demeterék.

EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK
4. SZAKASZ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PTE-PEAC Kalo-Méh–Solex-Consult Wiener Neustadt (osztrák) 1:3
Pető Zsolt–Ali Alkadravi 3:0 (5, 6, 7)
Demeter Lehel–Tomás Konecny 2:3 (–8, 6, 6, –6, –8)
Gerold Gábor–Felix Wetzel 2:3 (–5, 6, 5, –5, –4)
Pető–Konecny 1:3 (–4, 2, –8, –12)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram