Ötből öt győzelem kezdésként

2016.04.21.

A magyar játékosok valamennyi mérkőzésüket megnyerték a varsói world tour-verseny nyitó napján.

A selejtezőkkel kezdődtek meg a lengyelországi torna küzdelmei, öt magyar győzelemmel.

„Délután pihenek, majd Patyival edzem egy kicsit, és lehet, hogy kondizom is, még meglátom" – számolt be szerda délutáni-esti terveiről Szudi Ádám, miután a felnőtteknél és az U21-eseknél is megnyerte első mérkőzését.

A fiatalok versenyében általa legyőzött szlovák Samuel Kaluzny egy másik magyarral, Kosiba Dániellel is összefutott, mégpedig a felnőttek között, és ott is sima vereséget szenvedett. A neheze viszont még ezután jön, mindkét játékosunk csütörtökön találkozik az erősebb csoportellenfelével.

A Szudi által említett Patyi, azaz Pattantyús Ádám szerdai és csütörtöki programjában még csak edzés szerepel, ő pénteken a főtáblán kezdi meg szereplését.

Két női indulónk, Lovas Petra és Pergel Szandra könnyed győzelemmel nyitott, ahogy Téglás Péter szövetségi kapitány elmondta, ez elvárható volt tőlük. Hogy főtáblára jutnak-e, az az esetükben is csütörtökön dől el. Pergelre az a szlovén Alex Galic vár, aki a múlt heti halmstadi olimpiai selejtezőn kezdésként 4:0-ra megverte a később kvótát szerző Matilda Ekholmot.

WORLD TOUR-VERSENY (MAJOR), VARSÓ
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
13. CSOPORT
Szudi Ádám–Alessandro Baciocchi (olasz) 4:2 (8, 6, –8, –12, 8, 6)

25. CSOPORT
Kosiba Dániel–Samuel Kaluzny (szlovák) 4:1 (7, –4, 9, 9, 2)

NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
17. CSOPORT
Lovas Petra–Paulina Knyszewska (lengyel) 4:0 (7, 2, 9, 9)

23. CSOPORT
Pergel Szandra–Marija Vinogradova (orosz) 4:1 (–11, 4, 11, 10, 6)

U21 FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
4. CSOPORT
Szudi Ádám–Samuel Kaluzny (szlovák) 3:0 (9, 8, 8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram