Öt nyugodt nap Nyírbátorban

2020.11.09.

A múlt héten Nyírbátorban edzőtáborozott a magyar férfi felnőttválogatott.

A válogatott négy alapembere (Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás) mellett a B-keretet alkotó négy fiatal (András Csaba, Both Olivér, Juhász Patrik, Molnár István Patrik) vett részt az összetartáson.

„Az volt a cél, hogy először így nyolcan együtt eltöltsünk öt napot nyugodt körülmények között, és koncentrált edzésmunkát végezzünk. A foglalkozás elérte a célját. A nyírbátoriak és Csekő Sanyi bácsi mindent megtettek azért, hogy a lehető legprofibban tudjunk készülni. A szállás itt a terem fölött található, és konditermet is a rendelkezésünkre bocsátottak” – számolt be Muskó Péter szövetségi kapitány.

A program a hétfői ebéddel kezdődött és a pénteki ebéddel zárult, de a lényeg a kettő közötti tíz edzés volt, beleértve az erőnléti tréningeket is. Juhász Patrik sérülten érkezett, és mivel a háta nem jött rendbe, ő már szerdán távozott.

A külföldi klubokat erősítő játékosaink az adott országban érvényes szabályozások szerint játszhatnak bajnoki mérkőzéseket. Ezek a szabályozások még országon belül is eltérőek lehetnek, Lakatosnak például jelenése volt a francia második ligás csapatánál, a francia harmadosztály küzdelmeit viszont felfüggesztették, így Ecsekire egyelőre nem várnak bajnokik.

A német Bundesliga novemberben szintén szünetel, Ausztriában viszont zajlik a bajnokság, így Szudi és egészségügyi állapotától függően Juhász is asztalhoz állhat. Majorosnak ezen a héten egy bajnokija lesz, majd december 22-ig további 6-8 mérkőzés vár rá jelen állás szerint.

A koronavírus-fertőzésen már a keret három tagja túlesett, jelenleg azonban mindenki egészséges.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram