Öt kínai vár a mieinkre csütörtökön

2023.01.18.

Madarász Dóra egyesben bejutott a legjobb 16 közé a Dohában zajló WTT Contender-viadalon. Ecseki Nándor férfi párosban Szudi Ádámmal, vegyes párosban pedig Madarásszal negyeddöntős.

Az öt szerdai magyar érdekeltségű mérkőzésből három után örülhettünk. Póta Georgina ezeknek nem volt részese, ugyanis egyesben – miután szerencsés vesztesként a főtáblára került – sima vereséget szenvedett a kínai Csien Tien-jitől, párosban pedig Madarász Dórával az olasz Giorgia Piccolin és Debora Vivarelli egységétől kapott ki.

Egyesben utolsó magyarként Madarász maradt versenyben, miután 3:0-val túllépett a világranglista-48. Barborá Balázován. A szlovák játékos után egy 18 éves kínai lesz az ellenfele Csen Ji személyében, aki Szőcs Bernadette-et búcsúztatta döntő játszmában.

Két párosunk még szintén áll. A férfiaknál Ecseki Nándor és Szudi Ádám 2:1-es szetthátrányból fordított a belga Cédric Nuytinck és Adrien Rassenfosse ellen. A negyeddöntőben a kínai Jüan Li-cen, Hsziang Peng duóval lesz dolguk.

A vegyes párosoknál Ecseki és Madarász a norvég Borgar Haug és a szlovák Tatiana Kukulková kettősét döntő játszmában múlta felül. A csütörtök délelőtti negyeddöntőben az első helyen kiemelt kínai Kuaj Man, Lin Si-tung kettős ellen még nehezebb feladat vár rájuk.

WTT CONTENDER DOHA 2023
FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő
Ecseki, Szudi–Nuytinck, Rassenfosse (belga) 3:2 (–10, 8, –7, 9, 6)

NŐI EGYES
A 16 közé jutásért
Póta Georgina–Csien Tien-ji (kínai) 0:3 (–2, –7, –6)
Madarász Dóra–Balázová (szlovák) 3:0 (8, 14, 8)

NŐI PÁROS
Nyolcaddöntő
Madarász, Póta–Piccolin, Vivarelli (olasz) 1:3 (7, –10, –4, –7)

VEGYES PÁROS
Nyolcaddöntő

Ecseki Nándor, Madarász–Haug, Kukulková (norvég, szlovák) 3:2 (8, 9,  –9, –2, 3)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram