Összeszokottság? Minek az…

2021.06.02.

Vitsek Iván és Terék Norbert nyerte meg a férfi párosok versenyét a gödöllői országos bajnokságon.

Néhány hónapja készült csak el Gödöllőn az új asztalitenisz-csarnok, de az ob előtt már rendeztek benne egy próbaversenyt. Azon veteránjátékosok vettek részt, nem kevesebb mint 140-en, a mostani országos bajnokságon viszont csak 32 fő indulhatott.

A vírushelyzet miatt most problémásabb a csarnokok elérhetősége, ezért a szövetség megkért minket, hogy biztosítsuk ennek a bajnokságnak a helyszínét – mondta Bartha Tibor, a Gödöllői Sport Klub asztalitenisz-szakosztályának vezetője. – Örömmel segítettünk, de azért látható, hogy ez a terem igazából egy jó munkacsarnok, amely kisebb létszámú versenyekre ideális. Egy nagy sportcsarnok is épül majd itt a szomszédban, így ha a jövőben egy ilyen nívós versenynek leszünk a házigazdái, azt már ott rendezzük meg.”

Az ob első napján elkezdődtek a férfi egyes mérkőzések, a férfi párosoknál pedig már az érmeket is kiosztották. A címvédő Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős nem indult, ahogy az olimpiára készülő Majoros Bence is kihagyja az ob-t, így nagyobb reményekkel indulhattak a még fiatalabbak. No meg az idősebbek, köztük az 52 éves Vitsek Iván, aki a 19 esztendős Terék Norberttel próbált szerencsét. Ez olyan jól sikerült, hogy megnyerték a versenyt, a döntőben öt szettben legyőzve Kishegyi Ákost és Ócsai Mátét.

„Most ilyen zárt rendszerű a verseny, csak harminckét fő indulhat, és mivel a párom nem kvalifikálta magát, Norbival álltunk össze tegnap” – beszélt a nyerő páros kialakulásának hátteréről az összességében már a 21. bajnoki címét megszerző Vitsek Iván.

A két játékos esetében nemcsak a korkülönbség nagy, hanem az összeszokottság hiánya is, hiszen – bár régóta ismerik egymást – most indultak először együtt párosban. Az asztalnál ez nem látszott.

„Azt beszültük meg, hogy ő előkészíti a poénokat, én pedig befejezem, de kicsit máshogy alakult. Mindketten jó falsokat húztunk, Iván pedig befejezte a labdameneteket, senki sem tudta, hova fogja ütni” – mondta a munkamegosztásról Terék Norbert.

Csütörtökön elkezdődnek a női egyes mérkőzések, míg a női páros versenyszámot be is fejezik, pénteken pedig a férfi és női egyes elődöntőivel és döntőivel zárul az ob.

Az eredmények az alábbi oldalon tölthetők le:
https://asztaliteniszezz.hu/dokumentumtar/felnott-noi-es-ferfi-orszagos-bajnoksag-2021/

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram