Örültek a mieinknek Ochsenhausenben

2021.02.18.

Ecseki Nándor és Szudi Ádám a hazai felkészülést megszakítva egy hetet az ochsenhauseni edzőközpontban töltött.

„Ezt megelőzően legutóbb augusztus közepén voltunk Ochsenhausenben, amikor még az edzéseken a feladatok nagy része a lábmunkára épült, és nagyobb szerepet kapott a fizikai felkészülés – kezdte a beszámolót Ecseki Nándor.Ezúttal már sokkal több feladat tartalmazott meccsszerű szituációkat, a feladatok vége szabad játékba ment át. A nyári felkészüléshez képest kevesebb edzés volt, de az intenzitásuk nem változott.”

A Németországban végzett munka épp ez utóbbi tényezőt illetően volt kicsit más az itthonihoz képest.

„Óriási különbségre nem kell gondolni, a feladatokban semmi ördöngösség nincs. Hasonló a felépítésük, mint itthon. Amiben én a legnagyobb különbséget vélem felfedezni, az az edzés intenzitása, az első labdaérintéstől az utolsóig. Minden egyes labdamenetben a maximumra törekszik mindenki. Szerencsére az ottani edzőcsoportból mindenkit ismerünk, és ők nemcsak profi játékosok, hanem jó emberek is. A fogadtatás ezért baráti hangulatú volt.”

Ecseki Nándor szavait megerősítette Szudi Ádám:

„Örültek nekünk. A vírushelyzet miatt nehéz utazni, ezért az elmúlt hónapokban ők is csak kis csoportban tudtak edzeni, így örültek, hogy most olyan játékosok is voltak edzésen, akik eddig nem. Nagyon jó volt újra Ochsenhausenben edzeni, remek csoport is volt ezen a héten, úgyhogy nagyon hasznosan telt ez a néhány nap. Nagyon intenzív edzéseken vagyunk túl, és lehetőségünk volt olyan szintű játékosokkal edzeni, mint Simon Gauzy vagy Hugo Calderano.”

Válogatottunk alapemberei a vírushelyzet miatt egy éve nem szerepeltek nemzetközi versenyen, Ecsekinek a bajnokságban is csak pár mérkőzése volt. Az ochsenhauseni napok után nem sok időt töltenek Magyarországon, ugyanis február 24-én már utaznak Katarba, ahol két WTT-verseny vár rájuk egymás után. Ezeken lesz egyéni, páros és vegyes páros versenyszám is. A dohai versenyek után Szudi célkeresztjébe a lisszaboni olimpiai selejtező kerül, amelyet tavaszra halasztottak.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram