Ormai László átvette az életműdíját

2021.05.29.

A  járványhelyzet miatt nagy késéssel ugyan, de Ormai László átvette a MOB Nők Sportjáért Életműdíjat.

A Magyar Olimpiai Bizottság még 2019-ben ítélte oda Ormai Lászlónak a Nők Sportjáért Életműdíjat. A személyes átadást a koronavírus-járvány eddig megakadályozta, ám a MOB május 29-i közgyűlésén erre is sor került.

A Központi Statisztikai Hivatalban dolgozott, ahol megalapította a Statisztika SC női asztalitenisz-csapatát – kezdődik Ormai László méltatása a Magyar Edzők Társasága honlapján. 1959-től már az első osztályban szerepeltek. Ettől kezdve csapata 40 magyar bajnoki címet szerzett. Szakosztálya a világ legeredményesebb szakosztályává vált, 25 alkalommal hódította el a Bajnokcsapatok Európa-kupáját. A TF-en tanított szakedzőket, majd a női válogatott szövetségi kapitánya volt, az edzőbizottság vezetője. Szakmai könyvet adott ki az asztalitenisz oktatásáról. A Magyar Edzők Társaságának elnöke volt, jelenleg tiszteletbeli elnöke. Közvetve kezdeményezője volt az edzők olimpiai járadékának, a Kiemelt Edzői Programnak, a Mesteredzői Díjnak. Nagy tiszteletnek örvend a hazai és a nemzetközi sportéletben is.

Ormai László a kitüntetést Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól és Kulcsár Krisztián MOB-elnöktől vette át.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram