Ők utaznak az Európa-bajnokságra

2021.06.11.

A férfi és női szövetségi kapitányunk kijelölte a varsói egyéni Európa-bajnokságra utazó magyar keretet.

Nem szolgálhatunk szenzációval, a június 22-től 27-ig tartó kontinenstornán azok kapnak lehetőséget a magyar csapatban, akikre számítani lehetett. A férfiaktól az utóbbi években a válogatott gerincét adó kvartett utazik, míg a nőknél a rutinosabb trió (Póta Georgina, Pergel Szandra, Madarász Dóra) mellett az országos bajnokságot megnyerő Imre Leila, valamint Bálint Bernadett bizonyíthat.

„Remélem, hogy mindenki ki tudja hozni magából a maximumot. Főleg párosban lehetnek vérmesebb reményeink. A Madarász, Pergel kettőst másodikként emelhetik ki a világranglista alapján, a Szudi, Pergel vegyes párost pedig az olimpia miatt kitüntetett figyelemmel kísérjük” – tekintett az Eb elé Bátorfi Zoltán.

Női szövetségi kapitányunk bízik az említett párosok éremszerzésében, de nagyon nehéz dolguk lesz, mivel erős mezőny várható, és már mindenki olimpiai készültségben van. A selejtezőből induló Imrétől és Bálinttól azt várja Bátorfi Zoltán, hogy mutassák meg az oroszlánkörmeiket, és próbáljanak a főtáblára kerülni. Az utóbbi időben Póta, Madarász és Pergel sem volt százszázalékos egészségi állapotban, de jelen állapot szerint ezek a sérülések nem hátráltatják majd őket a lengyel fővárosban.

A férficsapatot elkerülték a súlyosabb sérülések, Szudi Ádám teljesen felépült, egyedül Lakatos Tamás küzd még kisebb sérüléssel, de az Eb rajtjáig remélhetőleg ő is teljesen rendbe jön.

„A sorsolástól, ellenféltől és pillanatnyi formától függően mindenki hozza ki magából a legjobbat” – foglalta össze elvárásait a férfiakat irányító Muskó Péter.

Az egynemű párosoknál több játékosunk is más nemzet fiával, illetve lányával próbál szerencsét. Majoros Bence a dán Tobias Rasmussennel indul, Lakatos pedig a moldovai Vladislav Ursuval. Női párosban Póta a holland Britt Eerlanddal, míg Bálint a szerb Andrea Todoroviccsal áll össze.

Vegyes párosban a Szudi, Pergel duó mellett az Ecseki, Madarász kettősnek szurkolhatunk.

FRISSÍTÉS - 06.18.

Madarász Dóra sérülés miatt mégsem lesz ott az Eb-n, míg Majoros Bence családi ok miatt nem indul a kontinenstornán.

A MAGYAR EB-KERET
Férfiak:
Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás
Nők: Póta Georgina, Pergel Szandra, Imre Leila, Bálint Bernadett

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram