Nyolc magyar érem Lignanóban

2023.03.18.

Szerdától szombatig tartott Lignanóban a para-asztaliteniszezők olaszországi világkupája, amelyet a magyar küldöttség 2 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel zárt.

A paralimpiai kvalifikációs versenyen 33 ország asztaliteniszezői vettek részt. Arlóy Zsófia egyesben kétszettes hátrányból fordított az elődöntőben a hazai pályán játszó Elena Elli ellen, a döntőben aztán a brazil Sophia Kelmerrel nem bírt (0:3).

Szvitacs Alexa kategóriájában öt fő körmérkőzést játszott egymással. Ő két nigériait és egy horvátot könnyen legyőzött, a lengyel Karolina Pektől viszont nagy csatában kikapott, ezzel ő is második lett.

Pálos Péter az elődöntőben három játszmában kapott ki a tajvani Csen Po-jentől, míg Berecki Dezső a belga Laurens Devosszal járt így, tehát mindketten bronzérmesként zártak.

Major Endre egy körrel korábban búcsúzott, a negyeddöntőben a dél-koreai Kim Hjon Uktól kapott ki 3:1-re.

A verseny harmadik és negyedik napján a páros számokat rendezték meg, amelyben két aranyérmet is bezsebeltek a mieink. Berecki Dezső és Csonka András egy svéd, majd egy angol kettőst vert meg az éremcsaták során, míg a Csonka, Szvitacs vegyes párosunk francia, majd lengyel ellenfeleket múlt felül az elődöntőben és a fináléban.

Női párosban Arlóy az angol Felicity Lucy Pickard, Szvitacs pedig a brazil Bruna Costa Alexandre oldalán lett bronzérmes.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram