Nyírbátorban edz a férfiválogatott

2020.06.04.

A férfiválogatottunk tíz napra Budapestről Nyírbátorba tette át a székhelyét, ahol kifogástalan körülmények között folytathatja a felkészülést.

A környezetváltozás már önmagában is pozitív hatásokkal bírhat, Nyírbátorban ráadásul minden igényt kielégítő komplexumban edzőtáborozhatnak legjobb férfijátékosaink.

„Elnökségi tagként azzal segítem a Magyar Asztalitenisz Szövetség munkáját, amire nekem lehetőségem van és rendelkezésre áll – beszélt a felajánlás hátteréről Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE, szakosztályvezetője. – Az épületet tudatosan úgy alakítottuk ki, hogy például a felnőttválogatott edzőtáborozására is alkalmas legyen. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az önkormányzat segítségével újítottuk fel a helyet, a klub pedig azt a pluszforrást biztosította, amivel garantálni lehetett ezt a minőséget. Azt vallom ugyanis, hogy ha egyszer valamit megcsinálunk, akkor azt csináljuk meg nagyon jól, ne két-három hét vagy hónap múlva derüljön ki, hogy valami mégsem felel meg az igényeknek.”

Csekő Sándor tehát nem akart kompromisszumokat kötni a bázisuk felújításakor, ami most is kifizetődik. A kijárási korlátozás első heteiben náluk edzett elszigetelve a külvilágtól Szudi Ádám és a helyi Majoros Bence, ők is csak ajánlani tudták a helyszínt a válogatott vezetőinek.

A MOATSZ a nyírbátori klub rendelkezésére bocsátott megfelelő méretű taraflex borítást, így ez sem áll a megfelelő szintű edzések útjában.

Ahogy a résztvevők munkamorálja sem, amit Csekő Sándor egyenesen lenyűgözőnek nevezett:

„Nem akarok nagy szavakat használni, de itt voltam a teremben eddig mindhárom nap, és egy arcrándulást, káromkodást vagy panaszt sem tapasztaltam, hogy »nem jó a szoft, nem jó a labda, nem jó a hőmérséklet, nem jó a világítás vagy nem megy a játék«. Itt van ez a hat fiú, aki zokszó nélkül, maximális koncentrációval, mélységes alázattal dolgozik.”

A helyi pingpong szíve-lelkét kora reggel értük utol, amikor épp reggelit vitt az edzőtábor résztvevőinek.

„Nekem az asztalitenisz a hobbim, amit megpróbálok azért jól csinálni, a vendéglátás pedig az életem, negyven éve ezt csinálom – mondta Csekő Sándor. – Számomra a vendég igénye szent és sérthetetlen, és ha épp olyan vendégeket kell kiszolgálni, akik a hobbim részei, akkor százhúsz százalékot próbálok magamból kihozni.”

Muskó Péter, a férfiválogatott új szövetségi kapitány elmondta, hogy a prioritást most a vegyes párosban történő olimpiai kvótaszerzés jelenti, valamint az, hogy férfi egyesben is legyen magyar résztvevője a tokiói játékoknak. Az olimpiai selejtezőn Majoros Bence és Szudi Ádám indul majd.

A nyírbátoriként jelenleg a férfiválogatottal edző Tölgyes Dorottya fejében Tokió helyett Linz járhat, a következő idényt ugyanis az osztrák város csapatánál kezdi meg.

„Szerintem a számomra legjobb döntést hoztam meg, mert ritka az olyan hely, ahol olyan jó körülmények között lehet edzeni, mint Linzben. Ennél jobbat nem is tudtam volna választani, remélem, meglesz a hatása” – nyilatkozta Tölgyes Dorottya a nyírbátori Kölcsey TV-nek.

A fiatal játékos beilleszkedését nagyban segítheti, hogy Ausztriában Harczi Zsolt lesz az edzője, aki most Nyírbátorban segédkezik a válogatott mellett.

„Gyakorlatilag harmadik hete vagyunk így együtt, előtte pedig már egy hetet eltöltött velünk Linzben amolyan ismerkedés céljából – mondta a városi televíziónak a magyar szakember az új játékosáról. – Egy nagyon motivált, nagyon tehetséges kislányról van szó, aki kiváló alapokat kapott Nyírbátorban. Ez neki egy jó lehetőség, nekünk pedig egy próbaév után egy hosszabb távú befektetés lehet, hiszen a Bajnokok Ligájában való szereplésen gondolkozunk vele.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram