Női VK: Póta negyedik lett

2014.10.19.

A Linzben vasárnap véget ért női Világ Kupa elődöntőjében Póta Georgina kikapott a kínai Li Xiao-xiától, majd a harmadik helyért rendezett mérkőzésen a japán Ishikawától is, így a negyedik helyen végzett.

Póta a szombati szenzációs menetelés után vasárnap a világranglistán harmadik helyezett Li Xiao-xiával mérkőzött az év legrangosabb egyéni versenyének elődöntőjében, és – a papírformának megfelelően – 4-1 (-3, 5, 6, 8, 8)-re kikapott extraklasszis kínai riválisától. A Berlinben légióskodó magyar játékos délután a japán Ishikawa Kasumi ellen állt asztalhoz a bronzéremért, s bár 3-2-re még ő vezetett, a távol-keleti sportoló fordított 4-3 (9, -8, -6, 3, -7, 9, 4)-ra, ami azt jelentette, hogy Póta a negyedik helyet szerezte meg.

Az összességében parádés produkciót nyújtó Póta Georgina Linzben pályafutása legnagyobb sikerét érte el, ráadásul hasonlóan kiváló teljesítményre korábban egyetlen magyar női versenyző sem volt képes.

A VK első napjáról beszámoló ITT.

A VK második napjáról beszámoló ITT.

A VK honlapja ITT.

A viadal előzetese ITT.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram