Nincs újabb magyar főtáblás

2020.02.19.

A selejtező utolsó körében Szudi Ádám és Ecseki Nándor is vereséget szenvedett a budapesti World Tour-versenyen, így csak a kiemeltként induló játékosaink és párosaink képviselik a magyar színeket a főtáblán.

Szudi a nála jóval előrébb rangsorolt Kirill Gerasszimenko elleni győzelmének köszönhetően jutott a selejtező utolsó fordulójában, ahol egy még nagyobb falat várt rá a világranglista-40. Darko Jorgic személyében. A köztük lévő különbségből az első négy szettben nem sok látszott, bár a szlovén több pontot szerzett, összességében 2:2-re álltak. Egyre reálisabbnak tűnt tehát egy újabb kiélezett mérkőzés és egy esetleges bravúr, ám ebből sajnos semmi sem lett. Jorgic a következő két játszmában egyaránt 3 pontot engedett csak Szudinak, akinek így a páros versenyszámok maradtak.

Még keményebb dió várt Ecsekire, akinek a világranglista 38. helyén álló Wang Yangon kellett volna átverekednie magát. Jól indult a mérkőzés, 11:7 után Ecseki fordulhatott előnnyel, ám a védő játékosoknak általában idő kell, hogy megtalálják a távolságot, ráérezzenek a játékra, és ez így volt ezúttal is. A kínai-szlovák a következő három játszmát megnyerve 3:1-re fordított, és bár Ecseki még kiharcolta a hatodik szettet, azt nagy csatában elvesztette.

Ez azt jelenti, hogy a selejtezőből – minden versenyszámot beleértve – nem jutott magyar játékos a főtáblára, ott csak a kiemeltként indulókért szoríthatunk (Majoros Bence, Madarász Dóra, a Madarász, Pergel, az Ecseki, Szudi és a Szudi, Pergel páros).

2020 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ
Szudi Ádám–Jorgic (szlovén) 2:4 (10, –6, –7, 10, –3, –3)
Ecseki Nándor–Wang (szlovák) 2:4 (7, –4, –9, –6, 10, –9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram