Nincs újabb főtáblásunk

2022.03.09.

Majoros Bence és Hartbrich Leonie sem jutott túl a selejtezőn, így egyesben Póta Georginán és Madarász Dórán kívül nincs több magyar a szingapúri Grand Smash-verseny főtábláján.

A férfiaknál Ecseki Nándor és Szudi Ádám búcsúja után szerdán már csak Majorosért szoríthattunk. Ő a selejtező második körében Ricardo Waltherrel csapott össze. A 12:10-re elbukott első szett után még egyenlíteni tudott, ám a harmadik és negyedik szettben ismét a német volt a jobb. Walther egy újabb győzelemmel aztán a főtáblára is feljutott.

Ez nem sikerült Hartbrich Leonie-nak, aki erőnyerőként a hölgyeknél csak a második fordulóban kapcsolódott be a kvalifikációba. A nigériai Olufunke Oshonaike ellen kétszettes előnye elolvadt ugyan, ám a mindent eldöntő ötödik felvonást ő bírta jobban. A főtáblára jutásért ezt követően a dél-koreai Jang He Unt kellett volna még megvernie, de csak egy játszmát tudott tőle elcsenni.

Egyesben így Póta Georgina és Madarász Dóra van ott a mieinktől a legjobb 64 között.  Póta a szingapúri Lin Ye, Madarász a román Elizabeta Samara ellen kezd.

Férfi párosban Ecseki és Szudi erőnyerő az első fordulóban, női párosban pedig Madarász és Póta az olasz Giorgia Piccolin, Debora Vivarelli duóval találkozik a legjobb 32 között.

SINGAPORE SMASH 2022
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
2. forduló
Majoros Bence–Walther (német) 1:3 (–10, 8, –7, –5)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
2. forduló
Hartbrich Leonie–Oshonaike (nigériai) 3:2 (7, 9, –4, –14, 6)
3. forduló
Hartbrich–Jang He Un (dél-koreai) 1:3 (–7, 8, –2, –10)

Bővebb információ a worldtabletennis.com oldalon található.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram