Nincs újabb férfi egyéni kvóta

2021.04.24.

Szudi Ádám a Portugáliában zajló európai olimpiai selejtező 3. szakaszában is elvesztette az első mérkőzését, így Majoros Bence bravúrját követően nincs újabb férfi egyéni kvótásunk.

Szudi csoportmásodikként jutott a guimaraesi selejtező második szakaszába, amelyben 4:0-s vereséget szenvedett a lengyel Jakub Dyjastól. A döntőbe a spanyol Álvaro Robles és az ukrán-kínai Kou Lei jutott be, ezzel ők révbe is értek. A férfiaknál még gazdára váró három kvótáért a második szakasz további 18 résztvevője egy újabb egyenes kieséses rendszerben zajló versenyben szállhatott harcba, az úgy nevezett harmadik szakaszban.

A magyar játékosnak ismét játszania kellett a 16 közé jutásért, az ellenfele Jevhen Priscsepa volt. A 35 éves ukrán 112.-ként három hellyel előzi meg Szudit a világranglistán, ez alapján tehát nem nagyon lehetett megjósolni, ki nevet majd a végén.

Hogy valóban azonos játékerőt képviselnek, azt a mérkőzés tökéletesen bizonyította, csak egy játszma dőlt el több mint kétpontos különbséggel. Rendre Szudi került szettelőnybe, Priscsepa azonban mindig egyenlített, nem remegett meg a keze a hatodik szettben sem, ezzel kiharcolta a döntő felvonást. Ha ez még nem lett volna elég, 6:5-ös ukrán vezetésnél Szudinak ápolásra volt szüksége vállsérülés miatt. Ennek ellenére először ő jutott mérkőzéslabdához 10:9-nél, ám ezt Priscsepa hárította, majd ő maga a második lehetőségénél már lezárta a meccset.

Nincs tehát újabb férfi egyéni kvótánk, Szudi azonban Pergel Szandrával vegyes párosban jó eséllyel így is ott lehet Tokióban.

EURÓPAI OLIMPIAI SELEJTEZŐ, GUIMARAES
FÉRFIAK, 3. SZAKASZ, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Jevhen Priscsepa (ukrán)–Szudi Ádám 4:3 (–12, 10, –7, 9, –9, 10, 11)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram