Nincs magyar elődöntős Limában

2023.08.04.

Bár három magyar érdekeltségű páros is negyeddöntőt játszott a perui WTT-versenyen, egyik sem jutott be a legjobb négy közé.

Majoros Bence és a dán Anders Lind csütörtök esti győzelmével foglalta el a helyét a legjobb nyolc férfi páros között, péntek délelőtt pedig már ismét jelenése volt. Nem is akárkik ellen, az asztal túloldalán ugyanis a 2021-es világbajnok Mattias Falck és Kristian Karlsson állt. Két szett után még 1:1-et mutatott az eredményjelző, a következő két játszma viszont a svédeké lett, így 3:1-gyel ők jutottak tovább.

Lemaradt az elődöntőről Ecseki Nándor és a szlovák Lubomír Pistej is, bár nekik sem kezdőket kellett volna legyőzniük. A legutóbbi két vb-n férfi párosban ezüstérmet szerző Lim Dzsong Hun és a szintén dél-koreai An Dzse Hjun első kiemeltként vágott neki a limai viadalnak, és még mielőtt Ecsekiék igazán elkapták volna a fonalat, 3:0-val lezárták a meccset.

A legjobb esélyünk az elődöntőre az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk révén mutatkozott, amelyre Ovidiu Ionescu és Szőcs Bernadette várt. A román duó remek párost alkot, ám néhány héttel korábban a krakkói Európai Játékok elődöntőjében a mieinknek sikerült őket legyőzniük. Ezúttal is jól kezdtek, az első játszma simán az övék lett, ám ezt követően Szőcsék hasonlóan simán 3:1-re fordítottak.

WTT CONTENDER LIMA 2023
FÉRFI PÁROS
Negyeddöntő
Ecseki Nándor, Pistej (magyar, szlovák)–An Dzse Hjun, Lim Dzsong Hun (dél-koreai) 0:3 (–4, –8, –12)
Majoros Bence, Lind (magyar, dán)–Falck, Karlsson (svéd) 1:3 (–7, 9, –9, –8)

VEGYES PÁROS
Negyeddöntő
Ecseki, Madarász Dóra–Ionescu, Szőcs (román) 1:3 (6, –7, –8, –5)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram