Népes magyar csapat a budapesti WTT-versenyen

2021.08.06.

Huszonhárom magyar játékos nevezett az augusztus 15. és 20. között Budapesten megrendezendő első európai WTT-versenyre.

A World Tour-sorozatot váltó WTT (World Table Tennis)-versenyek idén márciusban debütáltak Dohában, július közepén pedig döntés született arról, hogy Európában Budapest rendez először versenyt az új szisztémában.

A koronavírus-járvány miatt az augusztusi WTT Contender-versenyt nézők nélkül rendezik meg a BOK-csarnokban, de online, illetve televíziós közvetítéseken keresztül láthatóak lesznek a mérkőzések. Feliratkozás után az alábbi linken lehet élőben követni az eseményeket:

https://worldtabletennis.com/livevideo

A torna során minden résztvevőnek követnie kell a WTT Covid-19-protokollját, tehát a meccsek, edzések és étkezések kivételével folyamatosan maszkot kell hordaniuk, testhőmérséklet-mérésnek kell alávetniük magukat, és a BOK-csarnok, valamint a hotel között közlekedhetnek csak.

A 75 ezer dollár összdíjazású tornán a főtáblák egyesben 32 fősek lesznek, 16-16 egynemű páros állhat asztalhoz, valamint 8 vegyes páros. Férfi egyesben az angol Liam Pitchford, a nőknél a monacói Yang Xiaoxin lesz az első kiemelt. A nagy létszámban induló magyar játékosok között megtalálhatók lesznek tokiói olimpikonjaink, de néhány serdülőkorú fiatal is.

A NEVEZETT MAGYAR JÁTÉKOSOK
Férfiak:
András Csaba, Balogh Bence, Both Olivér, Ecseki Nándor, Huzsvár Erik, Juhász Patrik, Kishegyi Ákos, Kramarics Gergő, Lakatos Tamás, Lei Balázs, Majoros Bence, Molnár István, Szántosi Dávid, Szudi Ádám
Nők: Bálint Bernadett, Dari Helga, Fejős Anna, Hartbrich Leonie, Imre Leila, Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Pergel Szandra, Póta Georgina

Az első két napon a selejtezőket rendezik, a főtáblás küzdelmek augusztus 17-én kezdődnek. Az összes döntőt augusztus 20-án, pénteken játsszák.

A CÉL A GRAND SMASH

Stephen Duckitt, a WTT versenyigazgatója köszönetét fejezte ki a MOATSZ felé, amiért a világjárvány alatt tető alá hozza ezt a rendezvényt, és biztos benne, hogy Budapest remek házigazda lesz. Ez már csak azért is örvendetes, mert a magyar szövetségnek továbbra is az a fő célja, hogy a WTT Grand Smash-versenyek közül 2022-től az európait Magyarország rendezhesse meg. Ezek a sorozat legmagasabb kategóriájú állomásai, olyanok, mint a teniszben a Grand Slam-tornák.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram