Nem volt kérdés, hogy igent mond

2023.10.25.

Lindner Ádám frissen kinevezett férfi szövetségi kapitányként szinte egyből az ománi WTT-versenyre utazott, onnan pedig a sorozat törökországi állomására. Hogy jó döntésnek tartja-e a felkérés elfogadását, habozás nélkül igennel felelt.

„Azt gondolom, hogy mindenképpen jó döntést hoztam, hiszen tehetek a magyar asztaliteniszért – árulta el elsődleges motivációját Lindner Ádám.Hétévesen kezdtem asztaliteniszezni, gyakorlatilag ez határozta meg az életemet. Nagyon sokat kaptam a pingpongtól, a magyar asztalitenisztől, válogatott is voltam, úgyhogy az talán a minimum, hogy ha kapok egy ilyen nagyon szép felkérést, akkor megpróbálok segíteni és a legjobbamat nyújtani, hogy elérjük a kitűzött célokat, most fókuszban az olimpiai kvalifikációval.”

A nemrég véget ért malmői csapat Európa-bajnokságon három meccslabdánk volt a negyeddöntőben a későbbi aranyérmes svédek ellen. Lindner Ádám szerint a hasonló bravúr benne van a válogatottban, így akár a csapat-világbajnokságon is sikerülhet a nyolc közé jutás – ami fejenként hárommillió forintos prémiumot érne neki.

„A pénz pluszmotiváció, de azt gondolom, hogy ezeket a játékosokat nem a pénz motiválja, amikor magyar válogatott mezt húznak – mondta a szakember. – Magasra van téve a léc, de nem megugorhatatlan. A Harczi Zsolt irányította válogatott 2010-ben nyolc közé jutott a moszkvai világbajnokságon. Az is nagy bravúr volt, de elérték, és szerintem ez a válogatott hasonlóan erős, mint az akkori volt. Tehát ahogy az elnök úr mondta, nem lehetetlen küldetés.”

A válogatott továbbra is a Malmőben jól szereplő négyesre, azaz Majoros Bencére, Szudi Ádámra, Lakatos Tamásra és Ecseki Nándorra épül. Melléjük visszatér az utóbbi hónapokban többnyire Németországban készülő András Csaba, aki a korábbi kapitány Muskó Péterrel történő nézeteltérése miatt került ki a keretből.

„Számomra nem volt kérdés, hogy András Csabának mindenképpen a felnőttválogatottban van a helye. U21-es Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes, ezek az eredmények magukért beszélnek. Nagyon motivált és sikerre éhes versenyzőről van szó. Bár több András Csabánk lenne. Mellette az Európa-bajnokságon részt vevő négy játékos alkotja még az A-keretet. Létrehoztam egy B-keretet is, amely Csabihoz hasonló korú fiatalokból áll, abba Kishegyi Ákost, Both Olivért és Molnár Dávidot hívtam meg. Az ifjúsági válogatott tehetségek integrálása a felnőttválogatottba kulcskérdés hosszú távon, itt elsősorban Szántosi Dávidra, Lei Balázsra, Varga Botondra és Wei Chen Yura kell gondolni.”

Az új szövetségi kapitány az utóbbi években Dunakeszin magas szintre emelte az asztalitenisz-életet, ráadásul utánpótlás-válogatott fia, Zétény kezét sem szeretné elengedni.

„Nagyon jó edzői csapat van nálunk Dunakeszin, én mint vezetőedző és szakosztályvezető dolgoztam – beszélt eddigi munkahelyéről Lindner Ádám. – Most kicsit háttérbe vonulok, de szerencsére vannak olyan kollégáim, akik nélkülem is tovább tudják vinni az utánpótlásbázis növelését. Nyilván nem tudok annyit ott lenni, mert a férfiválogatott van fókuszban, de fél szemmel figyelek rájuk is, és segítek, ahol tudok, de napi szinten ez most nem tud megvalósulni. Zétény menedzselését is próbálom minél jobban megoldani. Az edzőkollégák rajta tartják a szemüket, és képzik szakmailag, én is próbálok a szabadidőmben vele foglalkozni. Nagyon fontos számomra, hiszen a fiam, és szerintem ő is nagy reménye a magyar asztalitenisznek.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram