Nem volt esély Japán ellen

2021.08.01.

A női válogatottunk nem tudta megnehezíteni a japánok dolgát a tokiói olimpia csapatversenyében, a házigazdák szettet sem veszítettek a nyolcaddöntőben.

Az asztalitenisz 1988 óta íródó olimpiai történetében idén szerepelt először Magyarország a csapatversenyekben. Női válogatottunk bravúrok sorával jutott ki Tokióba, ott azonban már csodával felérő meglepetés lett volna, ha megy egy kört.

Az első fordulóban, azaz a nyolcaddöntőben ugyanis a nem titkon az aranyéremre pályázó japánokat sodorta az útjába a sor. Miután Póta Georgina a kiújuló könyöksérülése miatt az egyéni verseny után hazautazott, a csapatversenyben azt a triót küldte harcba Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány, amely a portugáliai selejtezőn megszerezte a kvótát.

A páros mérkőzést Pergel Szandra a tartalék szerepkörből előlépő Fazekas Máriával játszotta, és a második kiemelt japánok ellen ők játszották a legszorosabb mérkőzést. A megnyert pontok számát tekintve legalábbis, szettet ugyanis ők sem tudtak nyerni Isikava Kaszumi és Hirano Miu ellen.

Az egyes találkozókon Madarász Dóra a vegyes párosban friss olimpiai bajnok Ito Mimától, Pergel pedig Hiranótól kapott ki 3:0-ra.

Ezzel nemcsak a női csapatunk fejezte be az olimpiai szereplését, hanem a teljes asztalitenisz-küldöttségünk is, amelynek Majoros Bence révén egy mérkőzést sikerült nyernie.

OLIMPIA, TOKIÓ
NŐI CSAPATVERSENY
NYOLCADDÖNTŐ
Magyarország–Japán 0:3
Fazekas Mária, Pergel Szandra–Hirano, Isikava 0:3 (–7, –7, –8)
Madarász Dóra–Ito Mima 0:3 (–2, –6, –6)
Pergel–Hirano 0:3 (–3, –5, –7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram