Nem sok hiányzott

2019.05.05.

Madarász Dóra és Pergel Szandra női párosban másodikként végzett az ITTF Challenge-sorozat belgrádi állomásán.

A verseny záró napján már csak az Európa-bajnoki bronzérmes párosunk képviselte a magyar színeket. Második kiemeltként az első kiemelt hongongiak voltak az ellenfeleik a döntőben.

Az első szettet 10:8-tól bukták el, a másodikban pedig ők hárítottak jó néhány játszmalabdát, ám újra 12:10 lett oda. A következő szoros végjáték már a mieink számára alakult kedvezően (11:9 ide), ám a negyedik szettben 9:5-ös hongkongi vezetésnél elúszni látszott a hajó. Sikerült azonban még időben visszakormányozni, és sorozatban megnyert hat ponttal kiharcolni a döntő játszmát. Ebben 4:1-re vezettek Pergelék, 5:4-nél viszont az ellenfél fordulhatott előnnyel. Több fordulatot sajnos már nem tartogatott a meccs, Ng Wing Nam és Soo Wai Yam Minnie szerezte meg az aranyérmet, a magyar párosnak a szintén nagyon szépen csillogó ezüst jutott.

„Nagyon figyeltünk a játékunkra, amire azért volt szükség, mert nagyon erős ellenfél állt a másik oldalon – dicsérte Madarászékat Soo Wai Yam Minnie.Nagyon izgultunk, de miután sikerült lenyugodnunk, jobban kezdünk játszani és kevesebbet hibáztunk.”

SEAMASTER 2019 ITTF CHALLENGE, SERBIA OPEN
NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Ng Wing Nam, Soo Wai Yam Minnie (hongkongi) 2:3 (–10, –10, 9, 9, –7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram