Nem sikerült visszavágni

2023.10.11.

Madarász Dóra egyesben és Ecseki Nándorral vegyes párosban is kikapott a főtábla első fordulójában az ománi WTT-tornán, Ecseki viszont Majoros Bencével bejutott a férfi párosok negyeddöntőjébe.

Nem állt a szerencse az olimpiai kvótáért harcoló vegyes párosunk oldalára, ugyanis a nyolcaddöntőben Dang Qiuval és Nina Mittelhammal sorsolták össze. A nyári krakkói Európai Játékok döntőjében a német duótól kaptak ki a mieink, és most is ők voltak a szenvedő fél. Nem elhanyagolható különbség, hogy az akkori 3:0-s vereség után most minimális különbséggel maradtak alul Ecsekiék. 1:0-ra és 2:1-re is vezettek a szetteket tekintve, utána viszont a negyedik és ötödik játszmát 11:9-re Mittelhamék nyerték.

Madarász egyesben hasonló vereséget szenvedett. Bár a dél-koreai Jang Ha Un elleni meccse nem húzódott el döntő szettig, mind a négy játszma kétpontos különbséggel dőlt el.

A csütörtöki napra így csak az Ecseki, Majoros férfi párosunk maradt versenyben, amely a hazai környezetben szereplő Muhannad al-Balusit és Aszad al-Raiszit győzte le döcögősebb kezdés után, összességében viszont nagyon simán. A negyeddöntőben már egy néhány klasszissal jobb páros vár a mieinkre a német Patrick Franziska és Dimitrij Ovtcharov személyében.

WTT CONTENDER MUSCAT 2023
FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő

Ecseki Nándor, Majoros Bence–al-Balusi, al-Raiszi (ománi) 3:0 (11, 3, 4)

NŐI EGYES
A 16 közé jutásért

Madarász Dóra–Jang Ha Un (dél-koreai) 1:3 (–11, 10, –9, –9)

VEGYES PÁROS
Nyolcaddöntő

Ecseki, Madarász–Qiu, Mittelham (német) 2:3 (12, –6, 13, –9, –9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram