Nem osztott lapot a szabadkártyásnak

2022.03.09.

Férfi játékosaink két győzelmet arattak a szingapúri Grand Smash-torna második napján, de egyesben már csak Majoros Bence van versenyben közülük.

A történelem első asztalitenisz Grand Smash-versenye már hétfőn megkezdődött a selejtező első napjával, a mieink viszont csak kedden mutatkoztak be. Konkrétan a férfi játékosaink.

Szudi Ádám a világranglistán nála előrébb rangsorolt román Cristian Pletea ellen kezdett, az asztalnál viszont ő volt a jobb, és 3:1-re nyert. A második körben már keményebb dió várt rá Lim Dzsong Hun személyében, és bele is tört a bicskája a dél-koreaiba, 3:1 lett oda.

Majoros Bencét egy hazai pingpongossal, a szabadkártyásként induló Chua Josh Shao Hannal sorsolták össze, aki csak a 385. a világranglistán. Kapott is egy gyors leckét a tokiói olimpiát is megjárt Majorostól, aki legközelebb szerdán lép asztalhoz, mégpedig a német Ricardo Walther ellen.

A harmadik férfi játékosunk, Ecseki Nándor a kvalifikáció első fordulójában búcsúzott, miután négy játszmában alulmaradt Lubomír Pistejjel szemben. A rutinos szlovák nincs rossz formában, hiszen később a világranglista-61. japán Dzsin Takuját 3:0-val intézte el.

Hartbrich Leonie erőnyerő volt a selejtező első fordulójában, így kedden nem kellett játszania, viszont eldőlt, hogy a nigériai Olufunke Oshonaike lesz az ellenfele. Másik két női játékosunk, Póta Georgina és Madarász Dóra kiemeltként a főtáblán kezd majd.

SINGAPORE SMASH 2022
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
1. forduló
Szudi Ádám–Pletea (román) 3:1 (7, 10, –5, 8)
Majoros Bence–Chua (szingapúri) 3:0 (7, 7, 8)
Ecseki Nándor–Pistej (szlovák) 1:3 (–14, 3, –6, –9)
2. forduló
Szudi–Lim Dzsong Hun (dél-koreai) 1:3 (13, –7, –5, –9)

Bővebb információ a worldtabletennis.com oldalon található.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram