Néha meglepődött, hogy mi jön vissza

2022.07.15.

Majoros Bence, bár helytállt, nem tudta borítani a papírformát a férfi egyes nyolcaddöntőjében, így utolsó magyarként számára is véget ért a budapesti WTT Star Contender-torna.

Az Európa-bajnok Emmanuel Lebesson és a világranglista-15. Anton Kallberg bravúros búcsúztatása után egy igazi nagyhal várt Majorosra a legjobb 16 között Liang Csing-kun személyében. A kínai a 3. helyen található a világranglistán, így a szettnyerés ugyan nem sikerült ellene, az is rendkívül biztató, hogy két játszmában is csak minimális különbséggel maradt alul a nyírbátori származású játékos.

„Az első szettben éreztem leginkább az izgulás hatását magamon – kezdte az értékelést Majoros Bence.Néhányszor nagyobbat ütöttem a kelleténél, ami túl rizikós volt, hibáztam is belőlük, és ilyen szintű játékosok ellen szettenként egy-két ilyen labda sem fér bele. A második szettben ezt sikerült leküzdenem, sokkal fókuszáltabb és fegyelmezettebb tudtam maradni. Sajnálom, mert picit szerencsétlenül alakult ott a szett vége, de úgy érzem, hogy jó teljesítményt nyújtottam és méltóképp helytálltam.”

A világranglista 135. helyén álló magyar játékos hozzátette, hogy a francia első osztályban is remek ellenfelekkel találkozik, de ilyen jóval, mint Liang Csing-kun most csapott össze életében először. Meglepődött néhányszor, hogy milyen ütéseket kap vissza a kínai kiválóságtól.

Könnyen lehet, hogy a jövő héten is vár rá egy ilyen nehéz megméretés, hiszen – Póta Georginához hasonlóan – szabadkártyával elindulhat az első ízben Budapesten megrendezendő WTT Championsön. A többi magyar játékos majd az ezzel párhuzamosan zajló WTT Feederen bizonyíthat.

A július 11. és 23. között Budapesten rendezendő WTT-versenyekre jegyeket a helyszínen és online lehet vásárolni.

A WTT-versenyeken kötelező a maszkhasználat!

WTT STAR CONTENDER, BUDAPEST
FÉRFI EGYES
Nyolcaddöntő
Majoros Bence–Liang Csing-kun (kínai) 0:3 (–9, –12, –6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram