Negyeddöntős az Ecseki, Szudi páros

2022.03.14.

Ecseki Nándor és Szudi Ádám férfi párosban negyeddöntőbe jutott a Szingapúrban zajló Grand Smash-tornán, női játékosaink viszont befejezték a szereplésüket.

Egyesben Ecseki és Szudi is a kvalifikáció első fordulóiban búcsúzott, párosban viszont nem kellett a selejtezőben játszaniuk, sőt erőnyerőként a főtábla első körében sem. Volt tehát idejük rákészülni az utóbbi versenyszámra, amelyben a hasonlóan összeszokott párost alkotó iráni Nosad Alamijan és Nima Alamian volt az ellenfelük. Nem ígérkezett sétagaloppnak, és nem is volt az. Az irániak öttel több pontot nyertek meg a mérkőzés során, ám játszmából eggyel több lett a magyar fiúké, többet is hátrányból sikerült megfordítaniuk.

A döntő szettes diadalt követően a negyeddöntőben még nehezebb akadály vár rájuk a harmadik helyen kiemelt japán Togami Sunszuke és Uda Jukija személyében.

A helyiek így örültek a magyar fiúk győzelmének (Fotó: WTT)

Női vonalon véget ért a magyarok szereplése Szingapúrban, de így sem lehetünk elégedetlenek, hiszen Póta Georgina, Madarász Dóra és a két játékos párosa is aratott egy-egy szép győzelmet a főtáblán. Madarász hétfőn egyesben újra jól kezdett, elcsente az első szettet Nina Mittelhamtól, ám a világranglista-25. német ezután a maga javára fordította a találkozót.

Kevesebb esélye volt a Madarász, Póta kettősnek a női párosok nyolcaddöntőjében. A dél-koreai Jang He Un, Dzson Dzsi duója nem engedett szettet a mieinknek.

SINGAPORE SMASH 2022
FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Alamijan, Alamian (iráni) 3:2 (9, –10, 9, –2, 9)

NŐI EGYES
A 16 közé jutásért
Madarász Dóra–Mittelham (német) 1:3 (9, –8, –6, –5)

NŐI PÁROS
Nyolcaddöntő
Madarász Dóra, Póta Georgina–Jang He Un, Dzson Dzsi Hi (dél-koreai) 0:3 (–7, –5, –9)

Bővebb információ a worldtabletennis.com oldalon található.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram